Hava Durumu

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu!

İsrail'den yine tüm dünyayı tedirgin edecek suikast hamlesi geldi. Geçtiğimiz gün Lübnan'da başlattığı kanlı saldırılarını sürdüren İsrail ordusu bu kez Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesini hedef aldı. İsrail ordusu yaptığı açıklamada söz konusu saldırılarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Nasrallah'ın ölümünü doğrulayan Hizbullah ise "İsrail ile savaşmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 14:44
Kaynak: NTV
İsrail ordusu, Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu!

Ortadoğu'da gerilim zirveye çıktı. İsrail'in Lübnan'a saldırılarının beşinci gününde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta art arda patlamalar yaşandı.

Saldırılarda altı kişinin yaşamını yitirdiği, 91 kişinin yaralandığı bildirildi. Dün saldırılarda Nasrallah'ın öldürüldüğü iddia edilmiş ancak doğrulanamamıştı.

İSRAİL ORDUSU DUYURDU: NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ!

Saldırının başında Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıklasa da İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklama tüm dünyada ses getirdi.

İsrail ordusu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada *Nasrallah bir daha dünyayı terörize edemeyecek" ifadeleri kullanıldı.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

Yapılan açıklamada "Liderimiz Hasan Nasrallah öldürüldü! İsrail'e karşı savaşmaya devam edeceğiz" denildi.

ALİ KARAKİ DE ÖLDÜRÜLDÜ

Nasrallah'ın, İsrail'e karşı düzenlenen birçok eylemin baş sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada, "Dün akşam yaptığımız operasyon, Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerinin karargahta olduğu ve İsrail vatandaşlarına karşı terör faaliyetlerini koordine ettiği sırada gerçekleştirildi." ifadeleri kullanıldı.

İsrail saldırısında ölen Hizbullah liderleri

İŞTE DÜN GECEN BU YANA ADIM ADIM YAŞANANLAR

İsrail'in Lübnan'a saldırılarında beşinci güne girilirken, İsrail bu kez Lübnan'ın başkentine Hizbullah'ın merkez karargahını vurdu.İsrail bombardımanı, hafta başından bu yana Lübnan'a yönelik düzenlenen en geniş çaplı saldırı oldu. Hizbullah karargahı olduğu iddia edilen çok sayıda bina yıkıldı. Saldırı sonucu hayatını kaybedenler de oldu. Hedefte ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah vardı.

BİNAYA GİRDİKTEN SONRA...

İsrail medyası, saldırının Nasrallah'ın binaya girdikten sonra gerçekleştiğini duyurdu.

SALDIRIYA BÖYLE ONAY VERDİ

Ayrıca, Netanyahu'nun ABD'de saldırıya onay verdiği ana ait görüntüler ortaya çıktı.

"EŞİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SALDIRI"

Hizbullah televizyonunda saldırı hakkında, "Eşi görülmemiş bir saldırıydı. İsrail sınırı olmayan bir çılgınlık içinde." ifadelerine yer verildi.

NASRALLAH ÖLDÜ MÜ? SALDIRIDAN KURTULDU MU?

Haaretz Nasrallah'ın hedefte olduğunu ancak saldırıdan kurtulduğunu belirtti. Haaretz haberini El Arabiya televizyonuna dayandırdı. İsrail Devlet Televizyonu ise Nasrallah'ın yaralanmış olabileceğini öne sürdü. İran Tasnim Haber Ajansı ilk saldırıdan sonra Nasrallah'ın güvende olduğunu ifade etti. Üst düzey İranlı yetkililerin Hasrallah'ın akibetini öğrenmeye çalıştığı belirtildi.

"KIZI DA YANINDAYDI"

İsrail'in Channel 12 televizyonu Hizbullah liderinin kızı Zeyneb Nasrallah'ın da saldırıda hayatını kaybetmiş olabileceğini bildirdi.

YERİNE GEÇECEK İSİM DE Mİ HEDEFTİ?

Öte yandan Hizbullah'a yakın kaynaklar, Hizbullah Liderlerinden Seyyid Haşim Seyfettin'in yaşadığını paylaştı. Seyyid Haşim Seyfettin, Nasrallah ölürse yerine geçecek isim olarak biliniyor.

YERALTINDAKİ KARARGAHI VURDULAR

Amerikan New York Times gazetesine konuşan beş İsrailli yetkili ise, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürme girişiminin, Tel Aviv'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki yeraltı tesisinde bir liderlik toplantısı düzenlediğine dair istihbarat almasının ardından geldiğini kaydetti. İsmi gizli tutulan yetkililer, İsrail istihbaratının, Beyrut'un güneyinde konumlanan yoğun nüfuslu bir mahallede dört konut binasının altında bulunan tesisten haberdar olduğunu ve Nasrallah'ın oraya gittiğini gösteren gerçek zamanlı bilgilere dayanarak hava saldırıları emri verdiğini ekledi.

'SAĞ KURTULDUĞUNA İNANMAK ZOR'

Yetkililer, bu bilgilere, kullanılan silahlara, bölgeye ateşlenen büyük miktarda mühimmata ve saldırıdan bu yana Hizbullah'ın içinden toplanan istihbarata dayanarak, İsrail'in ilk değerlendirmesinin Nasrallah'ın öldürüldüğü yönünde olduğunu aktardı. Fakat bu değerlendirmenin değişebileceği konusunda uyardılar.

Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili şöyle söyledi: "Onun (Nasrallah'ın) saldırıdan sağ kurtulduğuna inanmak zor."

ABD'NİN HABERİ YOK MUYDU?

Reuters ABD'nin saldırıdan önce haberdar edilmediğini bilerterek saldırı sırasında ABD Savunma Bakanı Austin'in İsrail Savunma Bakanı ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Amerikan ABC Temevizyonu, Hasrallah ve yardımcılarına kısa süre Beyrut'u ziyaret ederken saldırının gerçekleştiğini ABD'nin saldırıdan bir saatten bile az süre kala haberdar edildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ise "ABD'nın Beyrut saldırısına ilişkin bilgisi yoktu" açıklaması yaptı.

"HİZBULLAH'TA ÜST DÜZEY İLETİŞİM KOPTU" İDDİASI

Reuters'a yakın kaynaklar ise Hizbullah'ın üst düzey yöneticileri ile iletişiminin koptuğunu iddia etti.

HİZBULLAH'TAN KARŞI SALDIRI

Hizbullah, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldıralara karşılık olarak İsrail'in kuzeyindeki Safed ve Karmiel'e füze saldırısı düzenledi.

Celile bölgesine en az 60 füze fırlatıldığı bilgisi paylaşıldı. İsrail Ordusu füze saldırılarını doğruladı. Safed'e yapılan saldırıda ise 5 füzenin ateşlendiği bildirildi. Füzelerden birinin bölgedeki bir eve isabet ettiği açıklandı.

İsrail polisi evde yangın çıktığını açıkladı. Hizbullah'ın saldırısında bir kadın yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

İSRAİL ORDUSU DUYURDU: NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ!

Saldırının başında Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıklasa da İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklama tüm dünyada ses getirdi.

İsrail ordusu Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada *Nasrallah bir daha dünyayı terörize edemeyecek" ifadeleri kullanıldı.

'OYUNUN KURALLARI DEĞİŞTİ'

Lübnan’daki İran büyükelçiliği İsrail’in saldırısının 'oyunun kurallarını değiştirdiğini' ve 'saldırıyı düzenleyenlerin ceza alması gerektiğini' belirtti.

Öte yandan İsrail sabah saatlerinde de Lübnan'ı vurmayı sürdürdü.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.