Hava Durumu

Beyaz Saray'dan çarpıcı iddia: İran İsrail'i balistik füze ile vurmaya hazırlanıyor

Bir Beyaz Saray yetkilisi, İran'ın, İsrail ordusunun Lübnan'ı vurmasının ardından Orta Doğu'da gerilimin tırmanacağı endişesiyle İsrail'e karşı büyük bir saldırı hazırlığında olduğu bildirildi. Öte yandan yetkili, İran'ın İsrail'e olası saldırısının ağır sonuçları olacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
Beyaz Saray'dan çarpıcı iddia: İran İsrail'i balistik füze ile vurmaya hazırlanıyor

Beyaz Saray​ kaynaklarına göre İranİsrail'e karşı yakında balistik füze​ saldırısına hazırlanıyor. Bir Beyaz Saray yetkilisinin İran'ın İsrail'e yönelik bir saldırısının yakın olduğunu söylediğini aktardı.

Beyaz Saray yetkilisinin sosyal medya platformu X üzerinde paylaştığı bir gönderide, "ABD, İran'ın İsrail'e karşı balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair işaretlere sahip. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarını aktif olarak destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı​ İran için ağır sonuçlar doğuracaktır." ifadelerine yer verdi.

İSRAİL, LÜBNAN'A KARA HAREKATI BAŞLATTI

Hizbullah'a yönelik çok sayıda saldırının ardından İran'ın İsrail'e güç kullanarak karşılık vereceğine dair spekülasyonlar arttı. İsrail Lübnan'a çok sayıda hava saldırısı düzenleyerek Hizbullah'ın üst düzey yöneticilerini öldürdü.

Çok sayıda saldırının ardından İsrail, Hizbullah'a karşı "sınırlı, yerel ve hedefli" olarak nitelendirdiği saldırılarla güney Lübnan'a kara harekatı başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.