Hava Durumu

Afrika'nın en büyük petrol rafinerisinde korkutan yangın

Afrika’nın en büyük petrol rafinerisi Dangote Petrol Rafinerisi'nde çıkan yangın çevredekileri korkuttu. Yangın sonrası ekipler yüksek alarma geçti.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 22:27
Kaynak: İHA
Afrika'nın en büyük petrol rafinerisinde korkutan yangın

Nijerya'nın Lagos kentinde bulunan Afrika’nın en büyük petrol rafinerisi Dangote Petrol Rafinerisi'nde yangın çıktı. Ekipler hızla yangının olduğu bölgeye intikal etti. Patlama tehlikesinin akıllara geldiği rafineride herhangi bir tehlike olmadı.

HIZLA KONTROL ALTINA ALINDI

Dangote Industries Limited Sözcüsü Anthony Chiejina, olayın atık su arıtma tesisinde meydana geldiğini söyledi. Chiejina, "Atık su arıtma tesisimizde meydana gelen küçük çaplı bir yangın olayını hızla kontrol altına aldık. Rafineri faaliyette olduğu için herhangi bir alarm durumu söz konusu değildir ve görev başındaki tüm personelimizde herhangi bir yaralanma olmadı" dedi.

Afrika'nın en zengin iş insanlarından Nijeryalı Aliko Dangote tarafından inşa ettirilen ve 12 Ocak'ta dizel ve uçak yakıtı üretimine başlayan 19 milyar dolarlık Dangote Petrol Rafinerisi, günde 650 bin varil ham petrol işleme kapasitesine sahip.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.