Hava Durumu

Adidas, Bella Hadid'in yer aldığı reklamı kaldırdı

İsrail'den gelen tepkiler üzerine Bella Hadid'in yer aldığı reklamı kaldıran Adidas, bu kararını Münih Olimpiyatları'ndaki trajik olaylarla bağlantılı üzüntü ve sıkıntıyı azaltma amacıyla aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
Adidas, Bella Hadid'in yer aldığı reklamı kaldırdı

Adidas, İsrail'den gelen tepkiler üzerine Bella Hadid'in yer aldığı reklamı kaldırdı.

1972 Münih Olimpiyatları için tasarlanmış ikonik SL72 model ayakkabının tanıtımında markanın reklam yüzü Bella Hadid'e yer veren Adidas, İsrail'den gelen tepkiler üzerine, "kampanya çalışmalarının gözden geçirildiğini" açıkladı. Euronews'ün haberine göre bu açıklamadan bir süre sonra da Alman markasının resmi hesaplarından Filistin asıllı mankenin yer aldığı gönderilerin kaldırıldığı görüldü.

USA Today'e demeç veren Adidas sözcüsü Stefan Pursche, Bella Hadid'in etnik kimliğiyle 1972 Münih Olimpiyatları'nda yaşanan "trajik tarihi olaylar" arasında bağlantı kurulduğunu, reklam filminin yol açtığı "üzüntü ve sıkıntı" için kurum olarak özür dilediklerini söyledi.

1972'deki Münih Olimpiyatları'nda Filistin merkezli El-Fetih hareketiyle bağlantılı Kara Eylül örgütünün üyeleri, İsrailli sporcuların kaldığı olimpiyat köyüne saldırmış, infiale neden olan olayda 11 sporcu hayatını kaybetmişti. Hadid, Hamas'ın İsrail sınırını aşıp çoğunluğu sivil 1.200 kişiyi öldürdüğü 7 Ekim'deki saldırıdan günler sonra, 16 Ekim 2023'te bir paylaşım yapmış ve "Kariyerim bitse bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim." demişti.

Adidas daha önce de ABD'li şarkıcı Kanye West ile olan ortaklığını "antisemitizm" suçlamalarından ötürü sonlandırmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.