Hava Durumu

ABD'li ilçe başkanı: Türk hükümeti bana rüşvet vermeye çalıştı

ABD, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet olarak binlerce dolarlık lüks hediyeler ve birinci sınıf uçak biletleri aldığı iddialarını konuşurken Türkiye'yle bağlantılı yeni rüşvet suçlamaları gündemde...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 11:47
Kaynak: Sözcü
ABD'li ilçe başkanı: Türk hükümeti bana rüşvet vermeye çalıştı

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Türkiye'den rüşvet aldığı iddiaları gündemdeki yerini korurken bu defa da Brooklyn İlçe Başkanı Antonio Reynoso'dan Türkiye'ye yeni rüşvet suçlaması geldi.

New York'taki Brooklyn İlçe Başkanı Reynoso, Türk yetkililerin göreve geldikten sonra kendisine rüşvet vermeye çalıştığını söyledi. 

New York Post'un haberine göre Demokrat Partili Reynoso, yemin töreni sonrası Türk hükümetinin kendisine ve ekibine porselen çay takımı gönderdiğini ancak bunu geri çevirdiğini, Adams'a yönelik suçlamalar sonrası bunun bir rüşvet olduğuna inandığını kaydetti. PIX 11 televizyonuna konuşan Reynoso, Türk hükümetinin kendisine teklif ettiği Türkiye seyahatini de kabul etmediğini kaydetti.

Reynoso, "Görünen o ki Adams'ın makamı geçmişte onlara böyle bir imkan vermişti ve bunu benimle de denemek istediler. Geçmişe baktığımda hediyeler yoluyla benimle iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarını düşünüyorum" dedi.

ABD'li yetkili, Türk Konsolosluğu'nun New York'ta seçilmiş isimlere nasıl yaklaşılacağını bilmesi gerektiğini söyleyerek “Şimdi olanlara baktığımda ne yapıp yapamayacaklarını gayet iyi bildiklerini görüyorum" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN 'HEDİYELERİ' YENİ DEĞİL

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a, "Türk yetkililerden ve iş insanlarından kişisel menfaat sağladığı ve rüşvet aldığı" iddiasıyla geçen hafta dava açılmıştı. Adams'ın Türkiye'den sunulan binlerce dolarlık lüks hediyeler ve birinci sınıf uçak biletleri karşılığında, New York'taki 36 katlı bir gökdelen olan Türkevi binasının yangın denetiminden geçmeden açılmasını sağladığı öne sürülüyor. 

Reynoso'dan önce Brooklyn İlçe Başkanı olan Eric Adams, Türkiye'den rüşvet aldığı suçlamasını reddediyor.

Adams öncesinde Brooklyn İlçe Başkanı olan Marty Markowitz de, eşiyle birlikte Türkiye'ye ücretsiz uçak biletini kabul ettiği gerekçesiyle 2011'de 20 bin dolar para cezası almıştı. Markowitz, bunun bir iş seyahati olduğunu söyleyerek suçlamayı reddetmişti.

Kaynak: Sözcü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.