Hava Durumu

Faruk Çelik, Bursaspor konusunda nasıl ikna oldu?

TFF 3. Lig'e düşen Yeşil Beyazlı takımı kurtarmak adına harekete geçen Enes Çelik, Bursaspor Başkanlığı konusunda babası Faruk Çelik'i nasıl ikna ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 10:53
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor Başkanı Enes ÇelikAS TV’de yayınlanan Markaj programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalarda bulundu.

ÇelikSüha Gürsoy’un kendisine yönelttiği, "Bursaspor fikri nereden doğdu?" sorusuna şu cevabı verdi:

Sanayi bölgesindeki görevimi tebrik için Enbiya Topal ve Tarık Çapçı ziyaretime gelmişlerdi. Onlar bana Bursaspor’la ilgili bir girişimde bulunmamız konusunda bir söylemde bulunmuşlardı. Bursaspor’la ilgili konuşurken birkaç fikrimden bahsettim. Onlar da o zamanın Divan Başkanı Galip Sakder’e söylediler. Sonrasında Galip Beylerle de bir yemek yedik. Ben de kendilerine, ‘Problemler büyük ama bir konsensüs sağlanırsa bu sorunların çözülebileceğini söyledim. O dönemde bu olmadı, nasip değilmiş. Kısmet yaza oldu. Ama Bursaspor da maalesef 3. Lig’e düştü. Düşmeyi açıkçası öngörmüyordum desem yalan olur ama bir işe nasıl başlarsan öyle gider derler ya, o zaman bu işe başlasaydık böyle olmayabilirdi. Şu andaki hava oluşmayabilirdi. Şartların oluşması, hem yönetimsel, hem kurullar hem de şehirdeki hava anlamında kısmet Mayıs ayınaymış.

"TABLOLARA BAKTIM, ÜZÜLDÜM"

Akabinde yine Galip beyin başında olduğu divan heyeti Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza seçimden sonra hayırlı olsuna gittiklerinde, ‘Enes beyle ilgili böyle bir düşüncemiz var’ diye bahsetmişler. Sonrasında Sayın Belediye Başkanımız beni aradı. Kendisinin yanına gittim. Gitmeden de o zamanki yönetim kurulu üyesi Sayın Zahit Yanar Bey’den o zamanki mali tablolarla ilgili bilgi aldım. Tablolara baktım, üzüldüm. Gerçekten yönetimsel anlamda yapılan bariz hatalar bu noktalara getiremeyebilirmiş. Şu an 1,6 milyar liralık borçtan bahsediyoruz. Bu rakam buralara gelmezmiş. Bunu çok net gördüm. Bu saatten sonra dönüşü var mı? Var. Bunu görmeseydim böyle bir görevi kabul etmezdim.

"BOZBEY'İN NASIL BİR BURSASPORLU OLDUĞU BELLİ"

Sağ olsun Belediye Başkanımızla (Mustafa Bozbey) güzel bir görüşme yaptık. Onun da zaten nasıl bir Bursasporlu olduğu belli. Gerçekten sonuna kadar arkamızda olacağını söyledi. Ve bunu da lafta bırakmadı. Akabinde sayın bakanımız Mustafa Varank’la görüştüm.

"BABAM BAŞTAN BİRAZ OLUMSUZDU"

Babamla en son görüştüm. Babamın yapısını bildiği için en son babamın yanına gittim. Ve babama, ‘Bu şekilde olursa ve sen de işin ucundan tutarsan hep beraber bu cenazeye giden süreç Allah’ın izniyle güzel noktalara gelir’ diye söyledim. Kendisine de bir sunum yaptım. Babamın yaklaşımı evladı olduğum için başta biraz nasıl olur noktasındaydı.

"BABAMIN HEYECANINI GÖRDÜM"

Çünkü bunun birçok boyutu var. Taraftar boyutu, işin kötüye gitme boyutunda olabilecekler var. Baştan biraz olumsuzdu ama sonradan 2010’da bu işi yaptığından bahsetti. Onu anlatırken ki heyecanını gördüm. Ben de kendisine, ‘yine olur, hatta hiçbir eksik yok. Ondan daha güzel yaparız” dedim. Ekonomik olarak genel ekonomik koşullar anlamında olumsuz bir konjektür söz konusu sadece.

"SÖZ VERDİĞİMİZ HİBEYİ TOPARLAYACAĞIZ"

Ama sonrasında bu işin altından kalkılabileceği konusunda o da bazı istişareler yaptı. Karar verdikten sonrasında da yönetim kurulu ve kurulların oluşması süreci başladı. Çünkü ilk etapta 200 milyon liralık bir hibe sözümüz vardı. Bunun da şu an ¾’ünü, 157 milyon lirayı geçtik. Diğer spor kulüplerinin tarihi bilemiyorum ama böyle bir hibe taahhüdünde bulunarak göreve geldik. Ve bunu da diğer bulduğumuz desteklerle de ciddi noktalara çekiyoruz. İnşallah toparlayacağız.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.