Hava Durumu

Bursaspor'un transferlerinin perde arkasında kim var?

Bursaspor Başkanı Enes Çelik art arda yapılan transferlerin nasıl yapıldığını, sürecin nasıl işlediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 11:21
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor Başkanı Enes ÇelikAS TV’de yayınlanan Markaj programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalarda bulundu.

ÇelikSüha Gürsoy’un kendisine yönelttiği, "Bursaspor transferleri nasıl yapıyor?  Perde arkasında kim var?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Böyle bir sorumluluk bir kişiye bırakılamaz. Burada bir ekip çalışması lazım. Transferlerde son sözü yönetim söyler. Hocayla istişare edilir, hocanın oyun sistemine göre belirli oyuncuların alınması şarttır. Bizde de öyle oldu zaten. Yeni bir takım kuruyorsunuz. Bu takımın kimyası, hem karakter hem fiziksel yönden düzgün olmalı. Bu noktada Recep Bey’i idari menajerliğe getirdik.

Onun yanı sıra maç izleme için Metin hocamızı göreve getirdik. Pablo’nun 5-6 yardımcısı var. Günde 5-6 saat maç izliyorlar. 7-8 kişilik teknik ekip bu oyuncuları izliyor. Bu rapor bize geliyor. Biz de futbol şube sorumlumuz Coşkun Bey ile bunları mali olarak kıyaslıyoruz. Bu oyuncuların takım kaptanlarına, arkadaşlarına, hocalarına soruyoruz. Biz işin teknik kısmına bir şey diyemeyiz. Ama işin karakter boyutu da önemli. O tarafı da kontrol ederek çoklu bir çalışma örneğiyle bu oyuncular alınıyor.

Buradaki şaşırtıcı olan şey çok hızlı yapılmasıydı. Çünkü çok çalışıldı. Normalde 25-30 günde yapılabilirdi ama 10 günde 30 günlük çalışma sergilendi. Biz bayramda gece 3’lere 4’lere kadar bu transferlerle uğraştık. Bizim yanımızdaki profesyonellerin bin 500, iki bin kişilik bir oyuncu havuzu vardı. Biz hep ilk 100 ilk 200’lük baremdeki oyuncuları aldık. Bazı isimler hocamızdan geldi, bazı isimleri biz hocamıza önerdik. Karşılıklı görüşmelerle bu iş yürüdü.”

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.