Hava Durumu

Bursaspor nasıl şirketleşecek?

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, kulübün şirketleştirilmesi konusunda, "Ya bir sportif anonim şirketi kurulacak, Bursaspor Kulübü Derneği de kurumsal yapısını koruyacak bu ikisinin evliliğinden kaynaklı yeni bir şirket kurulup, yeni bir tüzel kişilik oluşturulup böyle bir model ya da tamamen sahipli bir model. Bunu oylama şeklinde de yaparız." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
Bursaspor nasıl şirketleşecek?

Bursaspor Başkanı Enes ÇelikAS TV’de yayınlanan Markaj programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalarda bulundu.

ÇelikSüha Gürsoy’un kendisine yönelttiği, "Şirketleşme için belirlediğiniz bir model var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

“Şahsi kanaatim, bu son 10-15 yılda küstürülmüş Bursalı iş insanlarının bu sistemin içerisine çekileceği, bu 400-500 iş insanının ki en çok katkı koymuş iş insanını bu şirketin içine alan,  yeni gelecek iş insanlarını da bu şirketin içine dahil eden ve bu insanların da başkanlık seçiminde etkili olduğu bir model kurmak. Bunu kurarken, içinde bulunduğu duruma göre büyüyen, sağlam bir finansal yapı kurmak. Sizin de değiniz gibi iki model var. Ya bir sportif AŞ kurulacak, Bursaspor Kulübü Derneği de kurumsal yapısını koruyacak bu ikisinin evliliğinden kaynaklı yeni bir şirket kurulup, yeni bir tüzel kişilik oluşturulup böyle bir model ya da tamamen sahipli bir model. Bunu oylama şeklinde de yaparız. Genel kurulda tartışmaya açabiliriz. Ama benim kafamdaki model daha çok bir sportif AŞ kurulsun, Bursaspor Kulübü Derneği de kendisini korusun, bu ikisi birleşsin ve birbirine bu ikisi mahkum olsun. Birisi mali, birisi idari olarak birlikte yürüyecekleri çıkacak krizlerde nasıl ilerleyeceklerine dair sistemlerin olduğu bir model olsun. Çünkü benim sanayicilerde, iş insanlarında gördüğüm, şu an bir yanlış yaparsak bir daha kimsenin bir daha bir yerden para toplama ihtimali çok zor, hatta yok. O yüzden bizim yanlış yapma şansımız yok. Bu insanların da hesap soracağı bir sistemi kuralım.  Ve rahatlıkla para koyabileceği, benim Bursaspor’da hissem var, orada da hesabını soruyorum dedikleri bir sistem olması lazım.”  

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.