Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Çelik: Transfer tahtasını 'Açmayalım’ dediğimiz zamanlar oldu

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, toplamda 426 milyon lirayı bulan transfer tahtası borcunun 112 milyon lirasını nakit olarak ödediklerini ve tahtayı kapanmamak üzere açtıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 09:31
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursaspor Başkanı Çelik: Transfer tahtasını 'Açmayalım’ dediğimiz zamanlar oldu

Bursaspor Başkanı Enes ÇelikAS TV’de yayınlanan Markaj programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalarda bulundu.

ÇelikSüha Gürsoy’un kendisine yönelttiği, "Bursaspor, transfer tahtasını nasıl açtı? Bu dosyalar bir daha kulübün karşısına çıkacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Öncelikle sonran başlayayım. Bu dosyalar Bursaspor’un bir daha karşısına çıkmayacak inşallah. 8 ay içinde yüzde 92’isi bitmiş olacak. Zahit Yanar Bey ile görüşmemizde 350-360 milyon liralık bir rakam vardı karşımızda. Daha sonra işin içine girdikten sonra pazarlık rakamlarının özellikle eskiden alacağı olan futbolcularda yargılama giderlerinin ve faizlerinin rakamları çok uçurduğunu gördük.

- 'AÇMAYALIM' DEDİĞİMİZ ZAMANLAR OLDU

Son geldiğimiz noktayı size söyleyeyim, 11 milyon Euro artı 30 milyon TL. Bugünkü kurla 426 milyon lira toplam tahtanın bedeli. 18 yabancı, 8 Türk oyuncu. Total rakam 426 milyon TL. Bu süreçte ciddi anlamda ‘Acaba açmayalım’ dediğimiz zamanlar oldu. Çünkü 3. Lig takımısınız. 1 TL geliriniz yok. Ve karşımızdaki insanlar da ‘başkan geliyormuş, her şeyi kapatacakmış’ mantığındaydı. Onlarla uğraştık. Aslında seçilmeden, Nisan ayında başladığımız bir süreçti. Göreve geldiğimizde bunların büyük bir kısmını çözmüştük ama sancılılar kaldı. Bilerek beklediler. Netice itibarıyla şu anda biz 112 milyon lirasını nakit olarak ödedik bunların. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. 10 ay içinde de ödeyeceğimiz rakam 80 milyon TL. Yani toplamda 192 milyon TL’yi biz bu yıl ödemiş olacağız. 192 milyon lirayı ödedikten sonra 620 Bin Euro da TFF 1 ve Süper Lig bonusu koydurduk.

TAHTAYI ÖDEYEREK AÇTIK

Bu da 22-23 milyon lira yapıyor. Total rakam böylelikle 220-225 milyon TL bandına geliyor. Bunun dışında 3 tane de yabancı futbolcu var. 800 bin Euro bandında. Bunlar tahtada yoktu. Bunların her an tahtaya girme riski olan oyuncular. Bunlarla ilgili de şimdi bir tura başlayacağız. Bu 800 bin Euro da 426 milyon liranın içinde. Velev ki bunların da tamamını ödesek, 245 milyon bandındaki bir rakama bitmiş oluyor. Böylelikle de bu iş kesin olarak bitmiş olacak. Biz hiçbir dosyaya şunu yapmadık: 100 bin Euro alacağı var. Al sana bin Euro. Aç dosyayı. 20 bin Euro da ceza koy ödemezsek diye. 100 Bin Euro’luk borç 125 bin Euro olmadı. bunlar geçmişte yapılmış. Bazısının alacağı o kadar değil. Adamın 250 bin Euro alacağı var. 320 Ben Euro olmuş. Meğersek ödenmemiş, ödenmediği için de 70 bin Euro üstüne binmiş. Kesin olarak dememin sebebi biz ödeyerek açtık biz tahtayı.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.