Hava Durumu

Bursaspor Başkanı Çelik'ten benzinlik açıklaması! "Teşekkür edilmesi gerekirken..."

Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik, yönetim kurulu üyesi Harun Yıldırım’ın hiçbir geliri olmayacağını bile bile benzinliği aldığını söyledi. Çelik, Yıldırım'ın, "Bana teşekkür edilmesi gerekirken böyle şeyler söyleniyor." diyerek sitem ettiğini de dile getirdi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 08:58
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, AS TV’de yayınlanan Markaj programında Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalarda bulundu.

Çelik, Süha Gürsoy’un kendisine yönelttiği, "Benzinliğin satış süreci nasıl gerçekleşti? Bu konuda kafalar karıştı. Satışın detaylarında neler var?" sorusuna şu cevabı verdi:

"200 ÜZERİNDE ALACAKLI VAR"

“Benzinliğin satış süreci biz göreve gelmeden önce başlamıştı zaten. Benzinliğin üzerinde 200 üzerindeki bunların bir kısmı mükerrer alacaklı, şu an icra mahkemesi bunları sıraya koyuyor. Bu rakam 100’lere inecek diye umuyorum. Ciddi derecede alacaklı vardı. Bu alacaklılardan bir tanesi benzinliği icra yoluyla satışa çıkarttırmıştı zaten.

"NEDEN KİMSE İHALEYE GİRMEDİ?"

Biz bu süreçte baktık ki Bursaspor’a buradan nasıl bir fayda gelir. İlk denediğimiz yol şuydu: Biz resmi siteden bu konuyu duyurduk ve şu tarihte benzinliğimizin ihalesi var. 81 ilden isteyen insan bu ihaleye girebilir. Girsinler en yüksek fiyata bunu verelim. Ama sonrasında baktık ki benzinliğin üç yıl boyunca bütün geliri Petrol Ofisine ait. Çevremizdeki kimse bu ihaleye girmedi. Neden girmedi? Bir kişi diyelim ki bu ihaleyi 100 milyon liraya aldı. Diyor ki benim param bankada dursa seneye 150 milyon, ondan sonraki yıl 225 milyon, ondan sonraki yıl 300 milyon lirayı geçecek. Ben üç sene hiçbir gelir elde edemeden bunu niye bekleyeyim. Neticede Bursaspor kamu yararına bir dernek. Alacak kişiye rica edelim, devir teslimde de bundan dolayı ‘Gerekirse müdahale ederiz’ ifadesini kullandım. Son dakikaya kadar bekledik ve bir yönetim kurulu üyeme rica ederek “Ne olur ne olmaz gir. İhalede teklifin olsun hiç kimse olmazsa al.” dedim. Ricamız bu oldu.

"SATIŞIN İKİNCİ AYAĞI DA DÜKKANLAR"

Bursa’da 20’nin üzerinde petrolcüyle görüştük. Hiç kimse girmeyince satışın ilk ayağı benzinlikti. Benzinlik 84 milyon 200 bin lira vergiler dahil satıldı. İkinci ayağı da dükkanlar aşaması. Bir hafta içinde sanırım dükkan aşamasının da ihalesi olacak. Bilgi sahibi olunmadan şu açıklamalar yapılmaya başlanıldı: ‘200 milyon lira edecek benzinlik, 84 milyon liraya satıldı’ diye. 6 bin 600 metrekarelik Bursaspor arazisinin sadece 2 bin 800 metrekaresi satıldı. 3 bin metrekarenin üzerindeki dükkanların olduğu kısım satılmadı. O kısım da satıldığında bu rakam kaça gelecek? 160,170 milyon lira çıkacak. Onun üzerine biz Bursaspor’a ne kadar destek alabiliriz? Biz bunun hesaplarını yapıyoruz.

"HİÇBİR GELİRİ OLMAYACAĞINI BİLE BİLE BENZİNLİĞİ ALDI"

Biz gerekirse benzinliği aldırdığımız yönetim kurulu arkadaşımıza diyeceğiz ki, ‘Sen Bursaspor’a ne kadar bağış yapacaksın?’ Onun dışında kendimiz müşteri bulmaya çalışacağız buraya. Bizim ricamız üzerine yönetim kurulu üyemiz hiçbir geliri olmayacağını bile bile gelip burayı aldı. O da şimdi diyor ki, ‘Bana teşekkür edilmesi gerekirken böyle şeyler söyleniyor.’ Şimdi bizim buradaki amacımız şu: Biz bu benzinliği yönetim kurulu üyemize ihaleye kimse girmediği için aldırtırdık. Biz bunu satmaya çalışacağız yine. Alacak kişiye de ‘Buraya ne kadar para vereceksin, Bursaspor’a ne kadar bağışta bulunacaksın’ diyeceğiz. Bu rakam yetmiyor çünkü bize. O 160 milyon lira icraya gidecek olan para. Buna dükkanlardan gelecek para da dahil. Biz bu rakamın üzerine bir bağış almaya çalışacağız Bursaspor’a. Hiç kimseden alamazsak yine yönetim kurulu üyemize diyeceğiz ki, ‘Bize ne kadar bağış yapıyorsun?’ Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim amacımız buydu. Çünkü icraya giden 160 milyon liralık para aslında Bursaspor’un 70-80 milyon liralık bir borcunu kapatıyor. Benim üzüldüğüm nokta o.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Harun Yıldırım

"SON KALAN GAYRİMENKULÜMÜZÜ NASIL DEĞERLENDİREBİLİRİZ BUNUN PEŞİNDEYİZ"

Ama Bursaspor’a bağıştan gelecek miktar diyelim ki 30-40 milyon lira Bursaspor’un 150 milyon liralık borcunu kapatıyor. Yani Bursaspor’un şu anda geldiğimiz noktadaki durumu maalesef, 2010’lardan, 2012’lerden, 2015’lerden alacağı olanların yargılama bedelleri öyle bir seviyelere ulaşmış ki, resmi yollardan icra üzerinden yaptığınız satış Bursaspor için hiç bir işe yaramıyor. Mesela bankalara olan borç 150 milyon lira, alacağınız paranın tamamı zaten o kadar. Yani sadece bir tarafı kapatabiliyor. 200 tane daha alacaklı var orada. En efektif şekilde Bursaspor buradan nasıl gelir elde edebilir bizim derdimiz bu. Yoksa biz bırakabilirdik ve Bursaspor’un son gayrimenkulü giderdi. Yoksa ben niye kendi yönetim kurulu üyeme bu ihaleye gir diyerek onun da başına iş açayım? Ama biz gerçekten burada gövdemizle bu işe girdik. Bir inisiyatif aldık. Ve son kalan gayrimenkulümüzü nasıl değerlendirebiliriz bunun peşindeyiz. Mesele bu.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.