Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Bursaspor' krizi! Benzinlik ruhsatı...

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bursaspor gerginliği yaşandı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin içinde yer alan araziye benzinlik ruhsatının verilmesi oylamaya sunulurken CHP grubundan iki isim haricinde çekimser oy kullanıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 15:42
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'Bursaspor' krizi! Benzinlik ruhsatı...

Bu durum gerginliğe neden oldu. Ruhsatın verilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken Bursaspor Başkanı Enes Çelik mecliste yaşanan gerginlik üzerine, 'Ayrışmaya sebebiyet vereceksek görevi bırakabiliriz.' çıkışını yaptı.

İKİ İSİM HARİCİNDE ÇEKİMSER

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Temmuz ayı 2.oturumunda Bursaspor'a kalıcı gelir sağlamak amacıyla kulübe tahsis edilen Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nin içinde yer alan araziye benzinlik ruhsatı verilmesi konusu, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

AK Parti, MHP Grubu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tasarıya olumlu oy kullanırken, CHP Grubu'ndan Tarım Peyzaj A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Saldız ve BURFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Işıkyıldız haricinde çekimser oy çıktı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve CHP Grup Sözcüsü Yücel Akbulut ruhsat konusunun 1-2 ay ertelenmesi talep ederek çekimser oy kullandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığındaki mecliste yapılan açık oylamada oy çokluğuyla Bursaspor'a tahsis edilen araziye benzinlik ruhsatı verilmesine onay çıktı.

GEREKİRSE GÖREVİ BIRAKABİLİRİZ

CHP heyetinin bir kısmının mecliste Bursaspor'a tahsis edilen araziye benzinlik ruhsatı verilmesine yönelik çekimser oy kullanmalarının ardından Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten şoke edici bir çıkış geldi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Meclis toplantısını izledik ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla çok üzüldük. Bugüne kadar ayrışmayı değil, parti ayrımı yapmaksızın birlik ve beraberliği önceledik. Sizler de takdir edersiniz ki, Bursaspor sonsuza kadar kampanya ile para toplayamaz. Kamu yararına bir dernek olduğu için kendi kalıcı gelir kaynaklarını oluşturmak zorundadır. Verdiğimiz kurtuluş mücadelesinde bize destek veren değerli büyüklerimize tekrar teşekkür ediyoruz, ancak bir ayrışmaya sebebiyet vereceksek arkadaşlarımızla birlikte görevi bırakmak dahil her türlü kararı almaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.