Hava Durumu

Kapış kapış gidiyor: Bursa'da yok pahasına satılık bağ, tarla ve arsa! 30 bin TL'den başlıyor

Bursa'nın Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Orhaneli ilçelerinde bulunan çeşitli arsa, tarla ve bağ nitelikli taşınmazlar 30 bin TL'den başlayan bedeller ile satılacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 15:31
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Kapış kapış gidiyor: Bursa'da yok pahasına satılık bağ, tarla ve arsa! 30 bin TL'den başlıyor

Bursa'daki Yenişehir Satış Memurluğu, Mustafakemalpaşa Satış MemurluğuKaracabey Satış Memurluğu ve Orhaneli Satış Memurluğu açık artırma ile çok sayıda taşınmazın satılacağını duyurdu.

30 bin TL'den başlayan fiyatlarla ilana koyulan taşınmazlar açık artırma yöntemiyle en yüksek teklifi verene satılacak. 

Verilen ilanlara göre; Yenişehir'de 414 m2 bağ 34 bin 776 TL'den, Mustafakemalpaşa'da 54 m2 arsa 30 bin TL'den, Karacabey'de 294 m2 tarla 38 bin 200 TL'den, Orhaneli'de 207 m2 tarla 41 bin 474 TL'den satışa sunuldu.

İŞTE İLANA KOYULAN TAŞINMAZLAR VE ÖZELLİKLERİ...

YENİŞEHİR

Bursa İl, Yenişehir İlçe, Hamidiye Mahalle/Köy, Bağlar Mevkii, 210 parsel, kıymet takdirinin vapıldığı tarihte taşınmazın üzerinin boş, ekili dikili olmayan, üzerinde çalımsı formu ve yabancı otlarla kaplı kuru toprak vastfınd olduğu, nitelik olarak bağ olarak görünse de bağ özeliği göstermemektedir. Taşınmaz, bir bütün olarak değerlendirildiğinde parselde tarımsal üretim açısından bölge koşullarında üretim yeterliliği açısından kısıtlıdır. Taşınmaz bağ vasfı ile tapuya kayıtlı olup, 414,00 m2 yüz ölçümüne sahiptir.

MUSTAFAKEMALPAŞA

Bursa İl, Mustafakemalpaşa İlçe, Hamidiye Mahalle/Köy, Sungurlar Mevkii, 382 Ada, 12 parsel, taşınmaz arsa vasfında tapuya kayıtlıdır. Taşınmazda 382 ada 7 nolu parsel ile tevhit şartı bulunmaktadır. Artık parseldir. Tek başına yapılaşmaya uygun değildir. Taşınmaza ulaşım, Aydınlıkevler Cami'nden güney yönde yaklaşık 50 metre ilerlenerek düzgün geometrik yapıdaki düz araziden sağlanır. Taşınmazın etrafında herhangi koruyucu tel çite benzeri eleman bulunmamaktadır. Taşınmazın çevresinde zemin katları mesken olan 3-4 katlı betonarma binalar bulunmaktadır. 40.0323,28.3899 coğrafi koordinat sisteminde konumlanmaktadır. 67642939 zemin no ile tapuya kayıtlıdır. Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapılaşma bulunmayıp boş vaziyettedirler.

KARACABEY

Bursa İl, Karacabey İlçe, Çamlıca Mahalle/Köy, ÇINARLIDERE Mevkii, 1449 Parsel, taşınmaz Güney Marmara ılıman iklim kuşağında olup üzerinde polikültür tarım yapılmasına müsait durumdadır. Taşınmaz üzerine yağan yıllık yağış miktarı ve kar erimeleri parsel üzerinde tarımsal faaliyetin yapılmasını, yeraltı su kaynaklarını besleyecek seviyede yeterli olduğu görülmüştür. Taşınmazın topoğrafyası, kahverengi topraklar gurubu içerisinde olup toprak yapısı geçirgen bir yapıda killi-tınlı, orta bünyeli ve derin profilli olup humus ve besin maddeleri yönünden zengindir. Taşınmazın % 2-3 eğime sahip olduğu, erozyon problemleri ve toprak işlemeyi engelleyici bir durum söz konusu olmadığı görülmüştür. Keşif tarihi itibari ile üzeri muhtelif çeşit ve sayıda ağaçlar bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu bölgede genellikle arpa, buğday ve nohut gibi ürünlerin tarımı yapılmaktadır. Taşınmaz sulama imkânı bulunmadığından taşınmaz kuru tarım arazisi olarak değerlendirilecektir.

ORHANELİ

Bursa İl, Orhaneli İlçe, Akalan Mahalle/Köy, Karşıyaka Mevkii, 185 Ada, 17 Parsel, Taşınmaz tapu kaydında tarla vasfında olup, 207,37 m² alana sahiptir. Taşınmazın hafif eğimli olduğu, topraklarının derin, kuru tarım arazisi olduğu, ekili-dikili olmadığı tespit edilmiştir. Taşınmaz yerleşim yerine yaklaşık 6 km. mesafede olup kadastro yoluna cephesi yoktur.

NASIL TEKLİF VERİLİR?

esatis.uyap.gov.tr adresinden verilen ilana E-Devlet hesabıyla giriş yaptıktan sonra teklif verilebiliyor. Açık artırmaya sunulacak taşınmazlara ilan edilen son güne kadar teklif verilebilecek.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.