Hava Durumu

İMSİAD'dan Bursa'da birlik gösterisi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) düzenli aralıklarla gerçekleştirdiği 'Sanayici-Müteahhit Buluşmaları' programı ile sektör temsilcileri arasındaki işbirliklerini güçlendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
İMSİAD'dan Bursa'da birlik gösterisi!

İMSİAD'ın geleneksel "Sanayici-Müteahhit Buluşmaları" Programı güçlü bir şekilde devam ediyor. İMSİAD'da yapılan genel kurulun ardından oluşan yeni yönetimin ilk Sanayici-Müteahhit Buluşması, 250'yi aşkın müteahhit ve sanayicinin katılımıyla Mekas Mobilya fabrikasında oldu. Etkinlikte, sektör temsilcileri arasında işbirliğinin önemine vurgu yapılırken, gelecekteki projeler için güçlü adımlar atılması gerektiği belirtildi. Mekas Mobilya Genel Müdürü Durali Balım'ın ürün tanıtımı ve fabrika gezisi ile başlayan İMSİAD Sanayici-Müteahhit Buluşması, üyelerin Mekas Mobilya yetkilileri eşliğinde fabrikada üretim bölümlerini incelemesi, yapı mobilyalarının üretimi ve işlenmesi hakkında güncel bilgiler almasıyla devam etti.

İMSİAD Yönetimi ve üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleştirilen programda İMSİAD ailesi yapı mobilyaları üreten Mekas Mobilya'nın üretim tesislerini inceledi. Programda üyelerine seslenen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Demir, bu tür organizasyonların inşaat sektörü temsilcilerinin birbirleri ile işbirliği yapabilmeleri ve işlerini daha üst seviyelere taşıyabilmeleri açısından çok değerli olduğunu belirtti. Şeref Demir, "Yeni dönemimizde de bu tür çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Zamanla estetik ve ergonomik mobilya taleplerinin çoğalması ile sektörümüzde mobilya üretimine olan ilgiyi arttırdı. Mobilya sektörü bizim işimizin olmazsa olmazı haline geldi. Bizler de sektörün gelişimine katkı sunmak adına elimizden gelen her katkıyı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

İMSİAD'ın üyelerinin ticaretinin dayanışmasını pekiştiren örnek uygulamalarından biri olan İMSİAD Sanayici-Müteahhit Buluşmaları'nın hem yerli sanayici firmalara, hem de İMSİAD üyelerimizin gelişimine ve sosyalleşmesine olumlu yansımaları olduğunu ifade eden İMSİAD Başkanı Şeref Demir, ev sahipliğinden dolayı Mekas Mobilya'ya teşekkür etti.

 "ZORLUKLARI DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ"

İnşaat sektörünün ülke ekonomisi açısından önemine vurgu yapan Şeref Demir, "Sektörümüz büyük olunca sorunlarımız da büyük oluyor" dedi. Demir, "Konut satışlarının neredeyse durma noktasına gelmesinden dolayı bir finansman sorunu var. Konut kredisine ulaşımın zor ve pahalı olması, aynı zamanda süreç içerisinde konut fiyatlarının artıp, alım gücünün düşmesi ile satışlarda bir düşüş yaşandı. Sektörümüzde büyük bir kalifiye eleman sıkıntısı yaşanıyor. Yapı denetimle ilgili sorunlarımız hala devam ediyor. Ruhsat sayılarının düşüşüne ve sektörün daralmasına rağmen, yerel idarelerde ruhsat süreçleri ile ilgili büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ruhsat süreçlerinin uzaması bu enflasyonist ortamda bizi öngöremediğimiz maliyetlerle karşılaştırıyor. Zor bir süreçten geçiyoruz ancak bu bahsettiğimiz tüm sorunlara hep birlikte çözüm arama ve bu zorlu süreçte dayanışma içerisinde olmayı son derece önemsiyoruz. Çünkü bu zorlukları hep birlikte hareket ederek, dayanışmamızı güçlendirerek aşabileceğimize inanıyoruz. Ayrıca bu dayanışmamızı genişletmek ve sektörümüzü daha üst seviyede temsil etme adına genel kurulumuzda federasyon olmak ile ilgili karar aldık. Bu amacımız doğrultusunda sağlam adımlarla ilerleyerek çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonlanması için önümüzde çok az bir süreç kaldı" ifadelerini kullandı.

Kurulacak federasyonun inşaat sektörü ve o illerimiz adına stratejik bir adım olduğunu ifade eden Başkan Şeref Demir, federasyon ile; genişleyen etki ve lobici gücü, güçlü ağ kurma ve iş birliği fırsatları, eğitim ve bilgi paylaşımı, itibar ve güven artışı, ortak çözüm üretme yetisi, yurt dışına açılma ve uluslararası bağlantılar ve sektör içinde dayanışma konularında faydalar sağlayacağını belirterek, bunun sadece inşaat sektörü paydaşları için değil, o illerimizdeki konut alıcılarının da daha nitelikli konutlara ulaşabilmeleri için çok önemli kazanımlar sağlayacağının altını çizdi.

"YENİ DERNEK MERKEZİMİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEK"

İMSİAD'a yeni bir dernek merkez kazandırmak için çalışmalarına başladıklarını belirten Şeref Demir, şunları söyledi:

"Büyüyen sorunlarımızın, ülkemizin başta deprem olmak üzere afetlere dirençli yapılaşması gerekliliğinin bir sonucu olarak biz de, Bursamıza inşaat sektörünün aklı ve kalbi olacak bir merkez kazandırmak istiyoruz. Bir meslek odası olmayan inşaat sektörümüz için, 365 gün bir yaygın eğitim merkezi işlevi görecek, yine yılın 365 günü açık bir gayrimenkul ve inşaat fuarı hizmeti verecek ve böylelikle Bursamız ve ülkemizde yapı kalitesinin arttırılmasına hizmet edecek bir inşaat kampüsü olacak bir yeni İMSİAD merkezini Bursamıza kazandırmak istiyoruz. Üyelerimizin de desteğiyle kısa süre içerisinde sektörümüzün ihtiyacını karşılayacak ve Bursamıza yakışacak bir dernek merkezini inşa edeceğiz. Şu anda yer tespiti çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu konuyu İMSİAD ailesini daha fazla kaynaşabilmesi ve aralarındaki işbirliklerinin daha da artması için çok önemsiyoruz."

Şeref Demir'in konuşmasının ardından konuşan Mekas Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özelif, "Mekas Mobilya olarak, inşaat sektörünün büyümesi ve gelişmesi adına her zaman işbirliklerine açık olduk. Birlikten doğan gücün sektördeki başarının anahtarı olduğuna inanıyoruz ve bu tarz organizasyonlarla işbirliklerini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Osman Özelif, İMSİAD'ın sektördeki önemli rolünü vurgulayarak, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. Mekas Mobilya Müdürü Durali Balım da fabrika ve yapılan üretimlerle ilgili bilgiler verdi. Balım, Mekas Mobilya'nın, yapı mobilyalarının kalitesini ve yeniliklerini, daha estetik mekanlarda sunmayı hedeflediğini ve müşteri memnuniyetini ile güvenini esas aldığını vurguladı.

Etkinlik boyunca sektör temsilcileri arasında gelecekteki işbirlikleri ve ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İMSİAD Başkanı Şeref Demir, bu tür organizasyonların inşaat sektörü için önemli bir sinerji yarattığını belirterek, Mekas Mobilya'ya ev sahipliği için teşekkürlerini iletti. Durali Balım'a teşekkür plaketi takdim edilerek program sona erdi.

İMSİAD'ın "Sanayici-Müteahhit Buluşmaları" programı, sektör temsilcileri arasında işbirliğini güçlendiren önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu buluşma, inşaat sektöründe dayanışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi ve sektördeki paydaşların gelecekteki projeler için daha güçlü bir şekilde hareket etmelerinin yolunu açtı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.