Hava Durumu

Gazzelilere 'çöl faresi' demişti: Taha Ulukaya'ya Bursa şoku! İptal edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İsrail'in soykırım yaptığı Filistinlilere 'çöl fareleri' diyerek hakaret eden oyuncu ve yönetmen Taha Ulukaya'nın Bursa'daki etkinliği için tahsis edilen salonun iptal edildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 15:56
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Gazzelilere 'çöl faresi' demişti: Taha Ulukaya'ya Bursa şoku! İptal edildi

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek yürüyüşleri düzenlenirken, oyuncu ve yönetmen Taha Ulukaya, Gazze için Taksim Meydanı'nı dolduran insanlarla ilgili skandal bir paylaşım yaptı.

GAZZELİLERE 'ÇÖL FARELERİ' BENZETMESİ

Ulukaya paylaşımında Filistin için yürüyenlerin mide bulandırdığını söyleyerek 'çöl fareleri' ifadesini kullandı.

Ulukaya, "Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam" dedi.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Skandal sözler sosyal medyada büyük topladı. Vatandaşlar, skandal paylaşıma karşı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çağrıda bulundu.

Sosyal medya platformu X'te #TahaUlukayaTutuklansın Hashtagi, gündemde ikinci sıraya yerleşti.

Tepki çeken ifadeler sonrası Ulukaya ile ilgili Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu harekete geçti.

SALON TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

"Taha Ulukaya’nın soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadelerini şiddetle kınıyorum" diyen Mumcu, "Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdikleri katliamlarla bir terör devleti olduğunu kanıtlayan işgalici İsrail’in mezalimini yok saymaya çalışan bu kişilerin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değildir. 40 binden fazla sivilin şehit edildiği böylesi bir vahşetin karşısında her sanatçıya düşen vazife masum ve mazlumun sesi, insanlığın vicdanı olmaktır. Bunu beceremiyorsan hiç değilse kararmış vicdanın gibi sessiz kalsaydın. Batuhan Mumcu ayrıca Taha Ulukaya'nın oyunlarını da iptal ederek "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir" açıklamasında bulundu.

BURSA'YA GELECEKTİ

Ulukaya, 28 Ekim günü saat 20.00'de Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu'nda Bir Terapistin İş Kazası adlı oyunu ile izleyici karşısına çıkacaktı.

Salon tahsisinin iptal edildiği belirtilen oyun hala biletix üzerinden 555 TL'den satışta...

TEPKİLER ÜZERİNE 'U' DÖNÜŞÜ FİLİSTİNLİLERİ KASTETMEDİM 

Açıkça Filistinlileri çöl faresine benzeten  Taha Ulukaya gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yanlış anlaşıldığını öne sürdü.

Ulukaya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Herkese merhaba, dünden beri onca kadın cinayeti ve tacizi varken gündeminizi meşgul ettiğim için öncelikle kusura bakmayın. Bu sebeple aşırı derecede üzgünüm. Diğer üzgün olduğum konu ise Filistin ile ilgili attığım tweet'in başka şekillerde anlaşılmasıdır. Filistin'de katledilen bebekler, kadınlar, adamlar hakkında 'fare' vb. gibi cümleler kuracak kadar akıl yoksunu olmadım. Ama görüyorum ki öyle anlayanlar olmuş. Müsaadenizle şöyle izah etmek isterim. X'de gezdiğim sırada o kadar çok kadın cinayeti vb. gördüm ki, malumunuz hepimiz bu süreci birlikte geçiriyoruz. En son karşıma çıkan yürüyüş paylaşımı ile birlikte öfke ile yanlış anlaşılacak tarzda bir tweet attım. Benim orada ki 'çöl faresi' söylemim bu süreçten nemalanmaya çalışan kaçak göçmenlerdir. Biliyorsunuz bu süreçte ülkemizde hukuken bulunması doğru olmayan kaçak ve kayıtsız göçmenler bu tip toplumsal hareketlerin rüzgarını arkasına alarak usulsüzce yasal oturum sürecine girmeye çalışıyor ve bu durum şehir planlamamızdan ekonomimize her alanda bize zarar veriyor. İsrail devletinin terörist bir devlet olduğunu herhalde hepimiz biliyoruzdur. Ben önemli biri değilim. Bu işlerde konuşacak yorum yapacak en son kişi bile değilim. Umarım hassasiyetlerimizin ortak olduğunu anlamışsınızdır. Bu süreçte tekrar beni yanlış anlayan herkesten özür dilerim. Kalın sağlıcakla.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.