Hava Durumu

Eski müftüden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tepki! "Bu memlekette dine düşmanlık..."

Terminal binasındaki, "Diyanet Mola" noktasını kaldıran Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösteren Bursa eski müftüsü İzani Turan, "Osmanlı’nın ilk payitahtı, maneviyatın başkenti olan Bursa’mızda dine, diyanete hazımsızlık asla kabul edilebilir bir durum değil. Bu memlekette dine, Diyanete düşmanlık şimdiye kadar kimseyi iflah etmedi." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 09:04
Kaynak: İsmail Karaduman
Eski müftüden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne tepki! "Bu memlekette dine düşmanlık..."

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki “Diyanet Mola” platformunun BURULAŞ tarafından kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bursa Müftülüğü ile BURULAŞ'ın birbirini yalanlayan açıklamalarının ardından dönemin Bursa Müftüsü olan İzani Turan dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

2021 yılında Bursa İl Müftülüğü görevinden emekliye ayrıldıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Başkanı olarak atanan Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ'a tepki gösterdi.

Bursa müftüsüyken üç lokasyonda “Diyanet Mola” isimli irşat büroları oluşturduklarını ifade eden Turan, bu büroların ilkinin Bursa Şehirlerarası Terminali'nde açıldığını kaydetti.

Bu bürolarda başta Kur’an-ı Kerim, dini kitaplar, dergiler bulundurarak manevi rehberler vasıtasıyla yolculara, terminal esnafına sahih dini tebliğatta bulunulduğunu belirten Turan, "Bir diğer gayemiz de şu idi: Yolcu kardeşlerimiz güvenle dinlensin, aklına takılan soruları manevi rehberimize sorsun, arzu ederlerse büroda bulunan kitap, dergi, Kur’an okusun, çayını içsin. Terminal esnafımızla içiçe çok verimli hizmetler yürütüldü hem esnafımızdan hem de yolculardan büyük memnuniyetler ve dualar alındı." ifadelerini kullandı.

"BURSA’MIZDA DİNE HAZIMSIZLIK ASLA KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL"

BURULAŞ'ın terminal esnafına ve yolculara dini rehberlik amacıyla kurulan büroyu kaldırma kararı almasına tepki gösteren Turan, "Bu karar çok üzücü ve kırıcıdır. Osmanlı’nın ilk pâyitahtı, maneviyatın başkenti olan Bursa’mızda dine, diyanete hazımsızlık asla kabul edilebilir bir durum değil. Umarım yetkililer milletten aldıkları yetkiyi milletin değerlerine savaş açarak değil, o değerlere hizmet ederek yol alırlar." dedi.

Turan sözlerini, "Bu memlekette dine, Diyanet'e düşmanlık şimdiye kadar kimseyi iflah etmedi." diyerek tamamladı.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.