Hava Durumu

Depremin ardından çatlaklar oluşmuştu: Bursa'daki 48 yıllık belediye binası yıkılacak!

Bursa'da depremde çatlaklar oluştuğu için boşaltılan Mudanya Belediyesi ana hizmet binası hakkında yıkım ihalesi verildi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 10:50
Kaynak: İsmail Karaduman
Depremin ardından çatlaklar oluşmuştu: Bursa'daki 48 yıllık belediye binası yıkılacak!

4 Aralık 2023 tarihinde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında Mudanya Belediyesi ana hizmet binasında çatlaklar oluşmuştu.

Mudanya Belediye Başkanlığı, tedbir amaçlı boşaltılan binanın yıkımı için harekete geçti.

YIKIM İÇİN İHALE AÇILDI

Mudanya Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın çıkacak hurda malzeme karşılığı yıkımı ve hafriyatının kaldırılması işi için 2886 sayılı Kanun’un 45. maddesine istinaden açık teklif usulüyle ihale açıldı.

Camiatik Mahallesi Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde adresinde bulunan 5 katlı betonarme bina ile tek katlı farklı betonarme bir binanın tapuda 1.432 metrekare, yapı alanının ise 4 bin 41 metrekare olduğu belirtildi.

10 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin muhammen bedeli 1 milyon 23 bin TL olarak belirlendi.

YIKIM KARARI ÖNCEKİ DÖNEMDE ALINDI

Depremde hasar gören belediye binasının, Mudanya'daki en riskli binalardan biri olduğunu ifade eden önceki dönem Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yıkım kararını daha önce almıştık zaten yeni bir belediye binası yapılana kadar diye. Bu depremle birlikte bu taşınmayı, yeni belediye binasının yapılmasının hızlanması gerektiği sürecine girdik. Önümüzdeki bürokratik süreci de hızlı bir şekilde aşarak, yaşadığımız ekonomik sıkıntılar ışığında bu süreci hızlandırmamız gerekiyor.

Binanın 1976 yılında yapıldığını belirten Hayri Türkyılmaz, "Bunun raporları daha önceden görsel tespitlerimiz vardı. Bir araba bile geçse sallanan bir binaydı. Kentsel SİT alanında olduğu için, komşu parseldeki tescilli yapıların olmasından dolayı da Anıtlar Kurulu'ndan burasıyla ilgili biz güçlendirme ve dış cephe sağlıklaştırma, boya işlemlerini yapamamıştık, izin yoktu. Biz de bunun üzerine binanın yıkılmasına karar verdik. O binanın yerinde daha önce var olan tescilli bir yapıyı tekrar yapmak için çalışmaya başlamıştık. Önümüzdeki sürecin en önemli projesiydi" diye konuşmuştu.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.