Hava Durumu

Bursa Yenişehir'de 'Muhtarlar Günü' krizi! Başkan Özel'den protestoculara tepki...

Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen törene katılmayınca muhtarlar tarafından protesto edildi. Başkan Özel, kutlamalara Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Garnizon Komutanı’nın da katılmadığını ifade ederek protestoyu, provokasyon olarak değerlendirdi. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 18:17
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa Yenişehir'de 'Muhtarlar Günü' krizi! Başkan Özel'den protestoculara tepki...

Yenişehir'de her sene olduğu gibi bu sene de 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı. Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin ve tüm mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen programa bu yıl ilk kez belediye başkanı katılmadı.

Başkan Özel’in kutlama törenine katılmamasına tepki gösteren muhtarlar, Sinan Paşa Külliyesi’nde düzenlenen yemeği protesto etti.

Özel’in düzenlediği yemeğe gitmeyen muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Köfteci Yusuf'ta yemek yedi.

BAŞKAN ÖZEL: PROTOKOL KURALLARINA AYKIRI

Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, kararın Muhtarlar Günü kutlama komisyonu tarafından alındığını söyledi.

İşte Özel'in yaptığı açıklama:

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü layıkıyla kutlamak amacıyla, Kaymakamlığımızın görevlendirilmesiyle Muhtarlar Günü kutlama komisyonu oluşturulmuştur. Belirlenen komisyon da Muhtarlar Derneği Başkanımız, Kaymakamlık ve belediyemizden görevliler yer almıştır. Yapılan toplantı sonucunda Muhtarlar Günü çerçevesinde düzenlenecek etkinliklerin içeriği hakkında herkesin mutabakatıyla ortak kararlar alınmıştır.

Komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda ilk olarak bir çelenk sunma töreni planlanmış, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının bu törene katılmaması kararlaştırılmıştır.

Çelenk töreni sonrası muhtarlarımızın onuruna düzenlenen yemek programında protokolümüzün muhtarlarımızı karşılayacağı ve ağırlayacağı komisyon kararı ile planlanmıştır.

Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Garnizon Komutanı’nın katılmadığı bir çelenk törenine Yenişehir Belediye Başkanı’nın katılması devlet iradesine ve protokol kurallarına aykırı olacağı apaçık bir gerçektir.

Bugün, İznik, Orhangazi, Gürsu, Yıldırım ve daha birçok ilçede de 19 Ekim Muhtarlar Günü töreni düzenlenmiş, bu programlarda çelenk sunma törenlerine kaymakam veya belediye başkanı düzeyinde katılım olmamıştır. O ilçelerde belediye başkanına yönelik herhangi bir tepki veya protesto olmamasına rağmen, ilçemizde şahsıma karşı gösterilen tepkinin, siyasi ve provokatif bir yaklaşım olduğu düşünülmektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.