Hava Durumu

Bursa Yenişehir'de köpek katliamı iddiası! Başkan Özel: İftiraya boyun eğmeyeceğiz

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir inşaat alanındaki köpeklerin, belediye ekipleri tarafından kafalarına poşet geçirilerek topluca katledildiği iddia edildi. Söz konusu iddialar hakkında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, "Bu yalan ve iftira dolu paylaşımlar hakkında gerekli yerlere kesinlikle suç duyurusunda bulunacağım. " ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 21:28
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde köpek katliamı yapıldığı iddiası gündem oldu.

AYDIN: SENDE ALLAH KORKUSU YOK MU ERCAN ÖZEL?

Söz konusu iddiayı gündeme getiren HayFed - Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Aydın, "Bursa Yenişehir Kalyon Holding inşaat alanındaki köpekler yönetimin talebi ile inşaat görevlileri ve Yenişehir Belediye görevlileri birlikteliğinde boğularak ölsünler diye kafalarına poşet geçirilip işkenceyle toplanıp 16 VJ 644 plakalı araçla yok edildi. Görgü tanıklarınca bu hayvanın orada boğularak öldürüldüğü ifade ediliyor... Diğerlerinin akıbetleri bilinmiyor! Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel hesap ver! Sen de Allah korkusu Yok mu? Suç olduğunu bilmiyor musun? Resmi kısırlaştırma merkezi kurmadın ama yasa dışı kaçak yer yapmışsın!!!. Bursa Valilik Makamınca, Yenişehir Belediye görevlileri, emri verenler ve hayvanların yok edilmesini talep eden Kalyon Holding Yenişehir inşaat sorumluları hk Cumhuriyetbaşsavcılığına suç duyurusu yapılmasının sağlanmasını talep ediyor, tüm kurumları göreve davet ediyoruz.. Kalyon Holding Yönetimi, Yenişehir inşaat alanı yönetimindeki bu vahşetin sorumlularından hesap sorulacak mı? Açıklama bekliyoruz. Nihal Kasa /HayFed- Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı." ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZEL: İFTİRA ATILIYOR

İddiaların asılsız olduğunu ve suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Başkan Özel, "Yalan Ve İftiraya Boyun Eğmeyeceğiz" başlıklı bir açıklama paylaştı.

Özel şu ifadeleri kullandı:

Bazı sosyal medya hesaplarında, aleyhime yönelik sokak hayvanları üzerinden sürekli olarak yalan ve iftiralarla dolu paylaşımlar yapılmaktadır. Sosyal medyada paylaşılan bu yalan ve iftira dolu paylaşımlar hakkında gerekli yerlere kesinlikle suç duyurusunda bulunacağım.

Son olarak, HayFed-Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Aydın isimli kişi tarafından paylaşılan videoda Kalyon İnşaat'ın Yenişehir şantiyesinde çekildiği iddia edilen görüntülerle Yenişehir Belediyesi ve şahsım yalan ve iftira atılarak sorumlu tutulmaktadır. Bahse konu olan videoda Yenişehir Belediyesi'nin hiç bir personeli yoktur. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün hiç bir çalışanı şantiyeye giderek ölü veya yaralı köpek teslim almadığı, 16 VJ 644 plakalı aracın da Yenişehir Belediyesi ile hiçbir bağı olmadığı, araç filomuz bünyesinde bulunmadığını, belediyemize de konu hakkında herhangi bir ihbar ulaşmadığını özellikle belirterek konunun şahsım ve belediyemizle hiç bir ilgisi olmadığını net olarak ortaya koymaktayız. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemize hayvan barınağı kazandırmak için çalışmalarımızı; hayvan hakları savunucuları, doğa severler ve bu konuda uzmanlaşmış kişilerle birlikte sürdürüyoruz. Yaptığımız başvurular sonucu gerekli tüm izin ve onaylar alınır alınmaz, yıl bitmeden hayvan barınağının temelini atacağız. Sosyal medyada, HayFed- Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanı Nihal Aydın'ın şahsım ve kurumum ile ilgili yalan ve iftiraya yönelik paylaşımlarına itibar edilmemesini önemle rica ediyorum. Saygılarımla...

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.