Hava Durumu

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 'Diyanet Mola' standı krizinde yeni perde: Müftülük...

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ'ın Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e ait mola standıyla ilgili kaldırma kararının ardından bir açıklama da Bursa Müftülüğü'nden geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:52
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 'Diyanet Mola' standı krizinde yeni perde: Müftülük...

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e ait mola standının kaldırılması kararı alınmıştı.

Kararın ardından AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da kaldırma kararı ile ilgili tepki gösterirken, konuyla ilgili bir açıklama da Bursa Müftülüğü'nden geldi.

Müftülük yaptığı açıklamada "Diyanet yayınlarının nezih bir mekânda okunması imkânı da sağlayan Mola standımızın âtıl vaziyette olduğu ve sair uygunsuzluklara mekân olduğu ithamı da asılsızdır." ifadelerine yer verildi.

"BURULAŞ SÖZLÜ OLARAK KALDIRMA DÜŞÜNCELERİNİ TARAFIMIZLA PAYLAŞMIŞTIR"

Müftülük tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Kamuoyunda Bursa Şehirlerarası Otogarı’nda yer alan Diyanet Mola hizmetimiz ile ilgili olarak aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında fayda mülahaza edilmiştir.​

İl Müftülüğümüz tarafından 2019 yılından beri Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yolcu ve yakınlarına yönelik Valilik onayıyla ‘Diyanet Mola’ adıyla Manevi destek hizmetleri yürütülmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURULAŞ tarafından önceki gün yapılan açıklamada Diyanet Mola hizmetimiz konusunda gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır.

Önceki dönem yönetimi tarafından müftülüğümüze Diyanet Mola’nın kapatılacağına dair herhangi bir karar tebliği ulaşmadığı gibi mevcut yönetim tarafından da herhangi bir karar tebliğ edilmemiştir. Sadece mevcut BURULAŞ yetkilileri sözlü olarak kaldırma düşüncelerini tarafımızla paylaşmıştır.

Terminal Cami din görevlilerimizce namaz aralarında nöbet usulüyle sürdürülen hizmet ile yolcuların soruları sahih dini bilgilerle cevaplandırılmakta olup, yine talepleri kurumumuzla alakalıysa taleplerine karşılık verilmekte ve farklı kurumlardansa ilgili mercilere yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

Diyanet yayınlarının nezih bir mekânda okunması imkânı da sağlayan Mola standımızın âtıl vaziyette olduğu ve sair uygunsuzluklara mekân olduğu ithamı da asılsızdır.

Kurulduğu ilk günden bu yana vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Diyanet Mola usulüne uygun bir şekilde önemli hizmetler ifa etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BURULAŞ NE DEMİŞTİ?

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e ait mola yeriyle ilgili açıklama yapıldı.

BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e ait mola yerini kaldırma kararıyla ilgili bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan asılsız ithamlara karşı kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. 2019 yılında İl Müftülüğü’nün yolcular için danışma noktası olarak kurulan ‘Diyanet Mola’ standının kapatılması kararı, 2024 Ocak ayında geçmiş dönem BURULAŞ Genel Müdürlüğü tarafından alınmıştır.

BURULAŞ Genel Müdürlüğümüz, geçmiş dönemde alınan bu kararı, uygulamıştır. ‘Diyanet Mola’ standının, uzunca süredir atıl vaziyette bulunduğu ve sair uygunsuzluklara mekân olduğu müdürlüğümüzce tespit edilmiştir. Terminal esnafımız da mola yerinin doğru olmadığını ve kaldırılması gerektiğini önceki dönemde de bu dönemde de BURULAŞ’a bildirmiştir. Kasım 2023’ten bu yana amacına uygun kullanılmadığına, kaldırılması gerektiğine ilişkin görevli personelin tespitleri ve raporları bulunmaktadır.

Yine BURULAŞ Genel Müdürlüğümüz konuyla ilgili İl Müftülüğü ile iletişime geçmiş, Müftülük’ten mevcut cami veya mescit yakınında yeni bir lokasyon belirlemelerini iletmiştir. İl Müftülüğü’nden beklenen süre içerisinde dönüş olmayınca sözleşmenin dolduğu 1 Temmuz 2024 tarihinde Ocak 2024’te alınan kaldırma kararı uygulanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.