Hava Durumu

Bursa Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş. ilk siyah inci zeytin hasadını gerçekleştirdi

Geçtiğimiz yıl Orhangazi Belediyesi bünyesinde kurulan Orhangazi Bahçe Kültürleri Tarım, Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Tarım A.Ş. ilk zeytin hasadını gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Orhangazi Belediyesi Tarım A.Ş. ilk siyah inci zeytin hasadını gerçekleştirdi

Hasat, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan ve belediyeye ait olan zeytinliklerde yapıldı. Bu adımla Orhangazi Belediyesi, tarım alanındaki faaliyetlerine hız kazandırıyor.

"TARIMA YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, zeytin hasadıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Tarım A.Ş. ile ilçemizde tarıma yönelik önemli projelere imza atmayı hedefliyoruz. Hem belediyemize ait zeytinlikleri ve tarım arazilerini verimli şekilde değerlendireceğiz hem de vatandaşlarımızla iş birliği yaparak yeni projeler üreteceğiz. Bu kapsamda haziran ayında yaptığımız buğday hasatının ardından ilk zeytin hasadımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tarım A.Ş. hem belediyemize ekonomik katkı sağlayacak hem de ilçemizin tarım potansiyelini daha da artıracaktır,” dedi.

İLK BUĞDAY HASATI HAZİRANDA YAPILDI

Tarım A.Ş., geçtiğimiz aylarda buğday hasadını başarıyla tamamlayarak, şimdi de zeytin üretimine adım atmış durumda. Belediyenin sahip olduğu tarım arazilerinin daha verimli hale getirilmesi ve ilçe ekonomisine katkı sağlanması amacıyla kurulan şirket, ilerleyen dönemde farklı tarımsal faaliyetlerle çalışmalarını geliştirecek.

Başkan Aydın, belediye olarak tarım ve üretim faaliyetlerine verdikleri önemi vurgularken, bu tür projelerle hem belediyeye gelir sağlanacağını hem de ilçedeki tarım sektörünün destekleneceğini belirtti. Orhangazi’nin tarım potansiyelini daha etkin kullanmak için Tarım A.Ş.’nin yeni projelerle ilçeye katkı sağlamaya devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.