Hava Durumu

Bursa'nın üniversiteli arıları

Arıcıların meselelerine çözüm bulmaya yönelik araştırmalar yapmak için kurulan Uludağ Üniversitesi Arıcılık Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AGAM), elde ettiği bal ve arı ürünlerini ilk defa satışa sundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'nın üniversiteli arıları
Görükle kampusunda üretilen kestane balı, süzme bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolis, AGAM merkezinde şişelenip paketlenerek tüketiciye satılıyor. Uludağ Üniversitesi AGAM Müdürü Prof. Dr. İbrahim Çakmak, yerleşke içinde çeşitli bölgelere yerleştirdikleri kovanlardan bir tona yakın bal elde ettiklerini, bunları şişeleyerek ilk kez satışa sunduklarını söyledi.

Kovanlardan çıkan her ürünü değerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çakmak, bal, yaş polen, arı sütü, arı ekmeği ve propolisin haricinde arıların yaptığı gerçek balmumu peteklerinden bir kısmından mum yaptıklarını söyledi. AGAM’ın yerleşke içindeki binasında hem üretim hem de satış yapılıyor.

Kestane balının 500 gramı 50 liraya, süzme balın 800 gramı 60, arı sütünün 2 gramı 10, balmumu mumlar ise 6 ila 40 liraya satılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.