Hava Durumu

Bursa'nın dev markası Köfteci Yusuf'a çağrı: Eti nereden aldığınızı açıklayın!

Bursa'nın dev firması Köfteci Yusuf ile ilgili süren tartışmalar hakkında açıklama yapan Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, “Denetim yapılmış, tespit edilmiş. Bakanımız yalan söylemez. Madem etine güveniyor, nereden et aldıklarını açıklasın o zaman” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 15:01
Kaynak: Çağdaş Kocaeli
Bursa'nın dev markası Köfteci Yusuf'a çağrı: Eti nereden aldığınızı açıklayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerin ardından bazı et ürünlerinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edildi. Köfteci Yusuf gibi büyük işletmelerde de yapılan domuz eti tespiti sonrası vatandaşlarda güvenilir kırmızı ete erişim noktasında kaygılar arttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kasaplar Federasyonu, kasapların sağlık raporu bulunmayan hayvanın etini satın almadığını belirterek ucuz et ve kıyma satışı yapılan yerlere şüphe ile yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

ETİN FİYATINA DİKKAT ÇEKTİ

Güvenilir kırmızı et tartışmaları devam ederken Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam da konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Şalgam, güvenilir et için vatandaşların kasaptan başka alternatiflere yönelmemesi gerektiğini vurguladı. Etin fiyatına dikkat çeken Şalgam, hayvanın kesim sürecinden etin tüketime hazır hale getirilmesine kadar yaşanan süreci özetledi.

‘DIŞARIDA HAYVAN KESMEYİZ’

Hijyen vurgusu yapan Şalgam, “Kasaplar danayı kendileri keser. Köylerden alırız, 340 TL’ye dana keseriz. Kesim yaptığımız yerler belli. Mezbaha harici hayvan kesimi yapmayız. Biz dışarıda hayvan kesmiyoruz. Denetlensin çağrısında bulunuyoruz her zaman. Bizler Büyükşehir Belediyesi’nin mezbahasında hayvanları hijyenik bir şekilde kesiyoruz. Yine hijyenik bir şekilde dükkanımıza getirip buzhanemize koyuyoruz. Türkiye’de bunu en düzgün şekilde yapan kasaplarımızdır. Dışarıdan alınan etlere vatandaşımız itibar etmesin. Dışarıda kesiliyor, ucuza satılıyor. Bunun ne olduğunu bilmiyoruz. Mahalle kasabını tercih etsin vatandaşımız. Ucuz et gördüklerinde şüphelensinler. Her zaman söyleriz: Evdeki hesap, çarşıda kasap” şeklinde konuştu.

‘NEREDEN ET ALDIYSA AÇIKLASIN’

Köfteci Yusuf ile ilgili süren tartışmalara değinen Şalgam, “Köfteci Yusuf hakkında konuşmaya başlayacağız artık. Denetim yapılmış, tespit edilmiş. Bakanımız yalan söylemez. Madem etine güveniyor, nereden et aldıklarını açıklasın o zaman. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Detaylı bir açıklama yapacağız” dedi.

Kaynak: Çağdaş Kocaeli

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.