Hava Durumu

Bursa'nın dev camcısı konkordato ilan etti!

Bursa’da aylık 20 bin metrekarelik cam ve ayna ürünleri üreten EA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi borçları nedeniyle konkordato ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 09:20
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'nın dev camcısı konkordato ilan etti!

Bursa'da gündemden düşmeyen konkordato haberlerine bir yenisi daha eklendi.

2010 yılından bu yana Denge Cam ve Ayna markasıyla Bursa'da faaliyet gösteren EA Cam Ürünleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi , borçları nedeniyle Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kapısını çaldı.

Şirketin mali durumunu inceleyen mahkeme, firmaya 3 aylık geçici konkordato mühleti tanıdı.

Geçici mühlet içinde görev yapmak üzere Finans Uzmanı Efsal Uzun ve Hukukçu Neslihan Yılmaz konkordato komiseri olarak atandı.

TAŞINIR VE TAŞINMAZ MALLARIN DEVRİ YASAKLANDI

Davacı- borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devrinin, ikinci bir karara kadar yasaklandığı; borçlunın mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyeceği, kefil olamayacağı, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemeyeceği, takyit edemeueceü, ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacağı bildirildi.

ALACAKLILARA KRİTİK ÇAĞRI! "7 GÜN İÇERİSİNDE..."

Firma hakkında 10 Haziran 2024 tarihinden itibaren yeni icra ve iflas takibi yapılamayacağı belirtilirken davacılardan alacaklı olduğunu iddia edenlerin 7 günlük kesin süre içerisinde dilekçe ile klarara itiraz edebileceği konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebileceği bildirildi.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.