Orhaneli Belediyesi, imar planları hakkında yeni bir duyuru yayımladı.
İmar kararının 322 ada 41 parseldeki 13 bin 225 metrekarelik tarla ile 322 ada 91 parseldeki 5 bin 711 metrekarelik tarlayı kapsadığı belirtildi.
DETAYLAR BELEDİYE BİNASINDAN ÖĞRENİLECEK
Orhaneli Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,"Orhaneli Belediyesi Encümenin 06.03.2025 tarih ve 26 sayılı kararı ile 3194 Sayılı İmar Kanununun 18.maddesine istinaden düzenlenen Bursa İli Orhaneli İlçesi Esentepe Mahallesi ve tapunun I21-B-15-B-2 pafta 322 ada 41 ve 91 nolu parsellere 18.madde uygulaması yapılacak alanın düzenleme sahası sınır krokisi, durum haritası, ada bazında düzenlenen rölöve ölçü krokileri, DOP hesabı, özet, tahsis, hesap cetvelleri, tescile esas dağıtım cetvelleri, tescil sayfaları 30 gün süre ile Orhaneli Belediyesi Askı İlan Panosuna (Orhaneli Belediyesi İsmetpaşa Mahallesi Zafer Caddesi No:88 Zemin Kat) asılmıştır. İlgililere ilanen tebliğ olunur." ifadeleri kullanıldı.
İMARDA 18 UYGULAMASI NEDİR?
18 madde uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine dayanılarak yapılmaktadır. 18. madde uygulaması ile imar sınırları içinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsalar, araziler, maliklerinin rızası alınmaksızın bir uygulamaya tabi tutulmaktadır. Bu uygulama ile mevcut ada ve parseller yeniden düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Yapılan bu işleme tevhit denir. Bu uygulama yapılırken arsa ve arazi sahiplerinin taşınmazlarına düzenleme ortaklık payı adı verilen işlem ile yüzde kırkına kadar bedelsiz el konulabilmektedir. El koyma işleminde üst sınır yüzde kırktır. Bu oran yüzde yirmi, yüzde otuz ya da daha az olabilir.
Kaynak: Tulga Aykaç
Yöre halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum
O yüzde kırkına yöre halkı için mi üçüncü şahıslar için mi düzenlenme yapılıyor, bunu takip etmek gerekiyor
Üçüncü şahıslar olunca en oluyor
Nerde bi 18 uygulaması varsa, orda bi yolsuzluk ve suistimalden endişe edilmeli...
Plandaki alanlara bağlı olarak en fazla yüzde 45dir. Kamusal kullanımlar için ayrılır ve satılamaz.
Kestel Gölcük mahallesi de bekliyor