Hava Durumu

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Aday olsaydım yüzde 73 oy alacaktım

CHP'nin tekrar aday göstermediği Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bu dönem aday olsaydım yüzde 73 oy alacaktım." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 14:46
Kaynak: Mudanya Gazetesi
Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: Aday olsaydım yüzde 73 oy alacaktım

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, MUDAŞ Sosyal Tesisleri'nde basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Türkyılmaz iftar sonrası kendi döneminde belediyenin yaptığı hizmetleri değerlendirirken gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Mudanya Gazetesi yazarı Metin Aytürk, CHP'nin tekrar aday göstermediği Türkyılmaz'ın açıklamalarını köşesinde değerlendirdi.

İşte Aytürk'ün yazısından öne çıkanlar:

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Bey basın mensupları ile buluşarak hem vedalaştı, hem de faaliyetlerini anlattı.

Bu arada Mudanya için yapmış olduğu faaliyetleri kısaca özetleyerek kendisinin, ülkemizin, hatta dünyanın en iyi belediye başkanı olduğunu onun ağzından işitmiş olduk.

Vergi dairelerine ve SGK’ya belediyenin borçları bulunduğunu, bunun da arsa takası ile giderilebileceğinden söz etti. Belediye borcunun belediye bütçesinin 20’de veya 30’da biri kadar borcu olduğunu söyledi.

12 Eylül Caddesi Mudanya Konağı’nın restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, bittiğinde müze olarak açılacağını anlattı. İmara hiçbir yer açmadım, müteahhitlere yüz vermediğini yüksek sesle vurguladı.

CHP adayının desteklenmesi için neden sahaya çıkmadığı ya da çıkıp çıkmayacağı konusu sorulunca “İzmir Belediye Başkanı Tunç Bey İstanbul’a giderek oradaki adayımız Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Orada (İzmir) kazanacak adayı sahaya sürdüler. Bana burada ihtiyaç olsaydı beni aday gösterirlerdi” bekleyelim görelim” yanıtı geldi.

İlave etti ardından “Buradan aday gösterilseydim ben yüzde 70 oy alırdım. İlk seçimde yüzde 41 ile geldim. 2. seçimde ise yüzde 53 oy aldım, bu dönem aday olsaydım yüzde 73 oy alacaktım.”

Yazar Aytürk'ün "Buruk veda…" başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Kaynak: Mudanya Gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.