Hava Durumu

Bursa Hakimiyet 800 yıllık tarihi köyün sesi oldu: Artık hatlar çekiyor!

Uludağ eteklerinde bulunan 800 yıllık tarihiyle Osmanlı’ya ev sahipliği yapan Seferi Işıklar Köyü’nde yaşanan şebeke sorunu yaklaşık bir yıl önce okurlarına ve yetkililere duyuran Bursa Hakimiyet’in haberi ses getirdi ve artık o köyde hatlar çeker oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 15:42
Kaynak: Erhan Bedir
Bursa Hakimiyet 800 yıllık tarihi köyün sesi oldu: Artık hatlar çekiyor!

800 yıllık tarihi Seferi Işıklar Köyü’nde şebeke çekmediği için cep telefonuyla görüşme yapmak için köyün yüksek noktalarına çıkan köylüler, yıllardır yaşadıkları iletişim sorununun çözülmesi nedeniyle Bursa Hakimiyet Gazetesine ve sorunlarının çözümünde büyük destek olan Osmangazi Kaymakamı Ali Parta’ya teşekkür ettiler.

Osmanlı’ya ev sahipliği yapan Seferi Işıklar Köyü’nde yaşanan şebeke sorunu yüzünden köylüler isyan etmiş ve hatta genç kuşak sağlıklı internet ağı olmadığı için pek çoğu şehirlere göç etmek zorunda kalmışlardı. Şebeke ve internet ağında yaşanan sorunlar nedeniyle eğitimde de sorunlar yaşayan Seferi Işıklar Köyü sakinleri çareyi doğup büyüdükleri toprakları terk edip şehirlere göç etmek zorunda kalmışlardı. Bursa Hakimiyet Gazetesi de bu isyanı manşetine taşıyarak yaşanan sıkıntı ve sorunları yetkililerine duyurma konusunda aracı olmuştu. 

ŞEHRE DEĞİL KÖYE GÖÇ ZAMANI

Yıllardır yaşadıkları şebeke ve internet sorunlarını çözme konusunda kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür eden Seferi Işıklar Köyü Muhtarı Halim Yalım, “Öncelikle sesimiz olan ve her konuda bizlere destek olan Bursa Hakimiyet Gazetesi ve internet servisindeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz. Ayrıca sorunumuzun çözümü aşamasında her gün bizlerle ilgilenen ve yardımcı olan Osmangazi Kaymakamı Ali Parta’ya da bir kez daha teşekkür ederiz. Şebeke sorunu nedeniyle köylerinden göç etmek zorunda kalan tüm Seferi Işıklar Köyü sakinlerine artık evlerine doğup büyüdükleri topraklara geri dönmelerini istiyoruz. Artık şehre değil köylerine göç zamanıdır” dedi.

Kaynak: Erhan Bedir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.