Hava Durumu

Bursa Gemlik'te "Dilan Geyik" krizi! "Ben yaptım, oldu" zihniyeti...

Bursa Gemlik Kent Konseyi Başkanı Sedat Akkuş, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve ve danışmanlarından oluşan özel çalışma ekibinin mobbing uyguladığını öne sürerek, belediye ile konsey arasındaki koordinasyonu sağlamak ve sekreterya görevini yürütmek üzere Dilan Geyik'in atanmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa Gemlik'te "Dilan Geyik" krizi! "Ben yaptım, oldu" zihniyeti...

Dilan Geyik, Gemlik Belediyesi ile Kent Konseyi arasındaki koordinasyonu sağlamak ve sekreterya görevini yürütmek üzere görevlendirildi.

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde iletişim sorumlusu olarak görev yapan Geyik'in atanması Gemlik Kent Konseyi tarafından tepkiyle karşılandı.

Akkuş, "Hem çalışıyor hem direniyoruz..." diyerek söz konusu görevlendirmeye tepki göstererek zehir zemberek sözlerin yer aldığı bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bir süredir Belediye Başkanımız Şükrü Deviren ve danışmanlarından oluşan özel çalışma ekibi tarafından uygulanan mobbinge karşı Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak bir basın açıklaması yapma gereği doğmuştur.

Belediye Başkanımız Şükrü Deviren'in Gemlik Kent Konseyi seçimleri boyunca ortaya koyduğu tutum kamuoyunun malumudur. Buna rağmen bizlerin ise seçim gününden bugüne kadar Gemlik'imize hizmet etmek için sergilediğimiz sağduyulu tutum da ortadadır.

100 günlük görev sürecimiz boyunca yapılan onlarca haksızlığı, belediye içinde verilmeyen odamızı, Gemliklilerin vergileri ile yapılan etkinliklerin ısrarla dışında tutulduğumuzu anlatma gereği duymuyoruz. Belediye Başkanımız Şükrü Deviren'in sergilediği tek bir isim üzerinden "Ben yaptım, oldu" zihniyetindeki despot tavrını ortaya koymadan da son günlerde konuşulan Kent Konseyi Genel Sekreterliği konusunu aydınlatamayacağımız ortadadır.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, kent konseyleri belediye başkanlarının istediği şekile evirebilecekleri bir yapı değildir. Kent konseyleri, kuruluş hükmünü 5393 sayılı kanundan alan, İçişleri Bakanlığı tarafından 2006 yılında çıkarılan ve 2009 yılında değiştirilen yönetmelik hükümlerine göre faaliyet gösteren, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme usul ve esaslarının bütünüdür ve bunu, biz değil; devletin yasası demektedir.

Bu yasa hükmünce Gemlik Belediye Başkanımız Şükrü Deviren ile 08.08.2024 tarihli yaptığımız toplantıda kendisine Madde 14/A gereğince genel sekreter belirlemek adına üç aday isim önermesi gerektiğini ve yürütme kurulunun, yapacağı oylama ile bunlardan birini seçmesi gerektiğini ısrarla anlatmamıza rağmen, kural tanımadan tek bir isim olan Dilan Geyik ismini önümüze sunmuştur. Kendisine hem usule hem de kişinin seçim süresince karşı liste için çalışan, seçim gününde de salonda buna devam eden biri olduğundan, etik kurallara aykırı bir tavır içinde olduğunu defalarca söylememiz hiç birşeyi değiştirmemiş, sayın Belediye Başkanı toplantıyı bu tutumla noktalamıştır.

Sonrasında yapılan Kent Konseyi Yürütme Kurulu oylamasında üyelerin oy birliği ile usule ve etik değerlere aykırı önerilen Dilan Geyik ismi reddedilmiştir. Karar defterine işlenen oylama sonucu, özel kalemi marifeti ile Başkan Beye ulaştırılmıştır. Yönetmeliğin kısıtlamalarından tatmin olmayan Belediye Başkanımız, "Ben istedim, olacak" tavrını devam ettirerek, her yerde tekrarladığı "Belediyeye bizden önce çok adam almışlar, alım yapamıyoruz" sözünü de unutarak, Kültür İşleri Müdürlüğü üzerinden Belediye ve Kent Konseyi arasındaki sekreterya görevini yürütmesi için bahsi geçen arkadaşı işe almıştır. Maalesef, burada da usule uyulmamıştır.

Yönetmelik Madde 15 der ki; "Kent konseyinin sekreterya hizmetleri, ilgili belediye tarafından önerilecek ve yürütme kurulu tarafından kabul edilecek görevliler tarafından yerine getirilir."

Şimdi hal böyle iken, neresinden tutsak elimizde kalan bu baskıcı anlayış karşısında, yine bir umut ile Belediye Başkanımız Şükrü Deviren'den bir toplantı talep ettik. Belediye başkanımızın kendi belirlediği günde, kendi belirlediği saatte, kendi makamında, kendi oluşturduğu toplantıya, herbiri Gemlik'in önemli STK'larında başkanlık yapan ve muhtarlarımızdan oluşan yürütme kurulumuza hiç bir şekilde önceden katılamayacağını bildirmeden gelmeyerek bir kere daha bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Belediye Başkanımıza açık çağrımız; Bizimle uğraşmayı bıraksın, kentsel dönüşüm ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın, temizlik sorunu ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın; otopark, trafik sorunu ile uğraşsın. Bizimle uğraşmayı bıraksın, Gemlik'e belediye başkanlığı yapmak ile uğraşsın.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.