Hava Durumu

Bursa'daki klima krizinde yeni perde! Bu kez minibüsler...

Bursa'da bunaltan sıcaklara rağmen yolcu otobüsleri, tramvay ve metrolarda açılmayan klima yüzünden başlayan tartışmaya minibüsler de dahil oldu. Minibüste açılmayan klimaya tepki gösteren bir vatandaş, "Ne yapmamız gerekiyor? Şoförler ile kavga mı etmeliyiz. Bu sıcaklarda klima açmamak ne demek?" diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 14:50
Kaynak: Şikayetvar.com
Bursa'daki klima krizinde yeni perde! Bu kez minibüsler...

Bursa'da bunaltıcı sıcaklara rağmen toplu taşımada açılmayan klimalar büyük tepki çekiyor.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da kavurucu sıcaklar altında toplu taşımayla seyahat eden Bursalı vatandaşlar, klimaların açılması için Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi de gelen tepkiler üzerine tüm toplu taşıma araçlarında sıcaklığın tüm yaz boyunca 22 derecede tutulacağını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, 20 kişiden oluşan ekibiyle klima denetimlerini sürdürürken bir şikayet de minibüs kullanan yolculardan geldi.

BU KEZ MİNİBÜS YOLCULARI İSYAN ETTİ

Kentin çeşitli güzergahlarında hizmet veren minibüsler aşırı sıcaklara rağmen tehlikeye aldırış etmeden aracın kapısını açıp seyrederek ya da camları açarak yolcuları serinletmeye çalışıyor.

Şikayetvar üzerinden tepkisini dile getiren bir vatandaş, klima açmayan minibüs şoförüne tepki göstererek yetkililere çağrıda bulundu.

Vatandaş derdini şu ifadelerle dile getirdi:

26 Haziran Çarşamba saat 14 civarı Bursa-güzel yalı hattında yer alan 16 AGM 097 plakalı minibüsün bindim. Klima açık olmadığı için şoför beye söyleyerek klimayı açmasını istedim. İçeride sıcaktan oksijen kalmamış durumdaydı. Aldığım cevap az önce on on beş dakika açıktı oldu. Bunun karşılığında, az önce açık olmasının bize faydası olmadığını söyledim. Klimayı açar gibi yapıp iki dakika sonra kapayarak kendi camını açmış ve tüm yolu bu sıcakta, yolcular için cehenneme çevirmiştir. Ne yapmamız gerekiyor? Kibar olmak, rica etmek yeterli olmuyorsa, bu hattın şoförleri ile kavga mı etmeliyiz. Bu sıcaklarda klima açmamak ne demek? Bu konu hakkında çözüm üretmenizi rica ederim.

Kaynak: Şikayetvar.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.