Hava Durumu

Bursa'da yuva kurmaya hazırlananlara kötü haber: Taksit uygulaması kaldırılıyor

Merkez Bankası'nın kredi kartlarıyla ilgili yapacağı düzenlemeleri gerekçe gösteren Bursa İnegöl mobilya yan sanayi firmaları, müşterilerine taksit uygulamasının sona ereceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 16:03
Kaynak: Yıldırım Gazetesi
Bursa'da yuva kurmaya hazırlananlara kötü haber: Taksit uygulaması kaldırılıyor

Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna getireceği tavan fiyat uygulaması mobilya tedarikçilerini harekete geçirdi.

Suntacılar, sünger, kumaş, nalbur, aksesuar satışı yapan firmalar başta olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren mobilya yan sanayi firmaları, müşterilerine uyarı yazısı göndermeye başladı.

Gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı;

“Mart ayı itibari ile Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna tavan getirebilmesi ihtimali ile bankalar alışverişlerde tüketiciye sundukları ekstra taksitleri kaldırma ihtimalinden dolayı kredi kartlarına artı taksit imkanımız olmayacaktır. Bu nedenden dolayı açık hesabı olan müşterilerimizin Mart ayı gelmeden hesaplarını kapatmalarını önemle rica ederiz.”

MOBİLYACILARDAN TCMB'YE ÇAĞRI

Merkez Bankasının kredi kartı komisyonuna getireceği tavan fiyat uygulaması sonrası taksit sayılarının düşeceği iddiaları İnegöllü mobilyacıları harekete geçirdi.

Taksit sayılarının düşmesini değil, artmasını isteyen İnegöllü mobilyacılar Ankara nezdinde çalışma başlattı. Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkan Özcan Ayhan, “Mobilyada taksit sisteminin kalkmaması için gerekli başvurular yapıldı. Biz de bu başvuruların arkasındayız” dedi.

Konuyu değerlendiren yapan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkan Özcan Ayhan, “Şu ana kadar resmileşmiş bir şey yok. Ama böyle bir konuşma var. Bakan Mehmet Şimşek şu an kredi kartlarıyla ilgili böyle bir çalışmamız var demedi. Hatta taksit sayıları mobilya ve perakende sektöründe azaltılacak, baya etkileyecek gibi bir endişe vardı. TİM Başkan Vekili Ahmet Güleç’in de konuyla ilgili bir yazısı var. Kaldırılmaması gerektiğine dair tavsiyesi var. Biz de aynen bu görüşe katılıyoruz. Çünkü Ramazan bayramından sonra düğün sezonu başlıyor. 600-700 bin liraya yakın bir evlenme cemiyeti oluyor. Sadece mobilya değil, beyaz eşya, perde, halı, kuyumcu vs. birçok sektörü ilgilendiren bir toplu mevsimsel düğün sezonu. Biz bu sezondan hakkımıza düşen payı almak istiyoruz. Gençleri de zor durumda bırakmamak için mobilyada taksit sisteminin kalkmaması için gerekli başvurular yapıldı. Biz de bu başvuruların arkasındayız. Sezonumuz bizim için sıkıntılı başlamasın. Ekonomi ancak ticaretle, ihtiyaçları almakla düzelir. Bizim de ürettiğimiz ürünler bir ihtiyaçtır. Biz taksit sayılarının artırılmasını talep ediyoruz. Hem de genelde bir kota koyularak Türkiye genelinde yeni evlenecek gençlerimize çok uygun şartlarda evlenme kredileri verilmesini destekliyoruz. Çünkü biz birbirimize bağlıyız. Bizim sektörümüz yavaşlarsa, bu birçok sektörü etkiler. Ayrıca istihdam sağlıyoruz ve bizim de çalışanlarımız var. Onlar da evlerine bakıyor. Sektör büyüdü. Milyonlarca nüfusa hitap ediyor. İnşallah bize yarayan, uygun bir düzenleme yapılır. Hem gençlerimiz mutlu olur hem de biz mutlu oluruz. İnegöl Mobilyacılar Odası da bu konuda çalışma başlatacak. Taksit sayılarının artırılması konusunda Ankara nezdinde bizlerde çalışma başlattık.”

Kaynak: Yıldırım Gazetesi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.