Hava Durumu

Bursa’da iki gün arayla iki Roman düğününe baskın iddiası!

Bursa Kamberler Mahallesi’nde iki gün arayla yapılan iki Roman düğününe bekçi ve polisler tarafından baskın gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 10:42
Kaynak: T24

T24'ten Asya Tekyaşar'a konuşan Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Orçun Zolun, “’Düğünü dağıtacağız’ dediler ama zaten dağılmıştı” dedi. Baskını kameraya çektiği sırada bekçilerin kendisine şiddet uygulayarak kayıtları sildiğini söyleyen Zolun, doktordan darp raporu da aldı. Düğündeki vatandaşlara biber gazıyla müdahale edildiğini söyleyen Kanberler Roman Gençlik Spor Kulübü Başkanı Vahdet Tanrıkulu ise olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirerek, “Karşı çıksaydık biz suçlu çıkacaktık” dedi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa’nın Osmangazi ilçesi Kamberler Mahallesi’nde 4 Eylül ve 6 Eylül’de yapılan iki Roman düğününe çok sayıda bekçi ve polis baskın yaptı.

T24’e konuşan Yeşil Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Orçun Zolun, 6 Eylül Cuma akşamı kendisinin de katıldığı düğünün yapılacağı alan için önce belediye yetkilileriyle görüşerek sözlü izin aldıklarını belirtti. Ancak buna rağmen baskın yapıldığını söyleyen Zolun, “Müdahale edilecek bir durum yoktu. Düğün dağılmak üzereydi. ’Düğünü dağıtacağız’ dediler ama zaten dağılmıştı. Sandalyelerin bile yüzde 90’ını toplamıştık” dedi.

DARP RAPORU ALDI: “KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ SİLDİLER”

Olayı telefon kamerasıyla kayıt aldığı sırada bekçilerin kendisine şiddet uyguladığını ve yere düştüğü sırada da telefonundaki görüntüleri sildiklerini söyleyen Zolun, Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.

“İKİ GÜNCE ÖNCE BAŞKA DÜĞÜNE BASKIN YAPILIYOR, KAVGA ÇIKIYOR”

Kanberler Roman Gençlik Spor Kulübü Başkanı Vahdet Tanrıkulu ise T24’e yaptığı açıklamada, iki gün önce bir başka Roman düğüne de baskın yapıldığını söyleyerek, “İki gün önce başka bir cemiyette yine baskın yapılıyor. Düğündeki vatandaşlarla bekçi ve polisler arasında kavga çıkıyor ve çok sayıda vatandaş alınıyor. Cuma akşamı yapılan baskın da bundan kaynaklanıyor” dedi.

“İNTİKAM ALMAYA GELDİK” İDDİASI

Baskına gelen bekçilerden bazılarının “İki gün öncenin intikamını almaya geldik” dediğini de öne süren Tanrıkulu, düğündeki vatandaşlara cop ve biber gazıyla müdahale edildiğini, çocuklar da dahil yaralananların olduğunu aktardı.  

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Tanrıkulu, “Biz oyuna gelmedik, polis ve bekçilere karşı sakin kaldık. Çoluk çocuğumuzu korumaya çalıştık. Karşı çıksaydık bizi suçlu çıkaracaktık” diye konuştu.

Kaynak: T24

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.