Hava Durumu

Bursa'da iki futbol sahası büyüklüğündeki dev arsa hakkında imar kararı!

Bursa Gürsu Belediyesi, imar planları hakkında yeni bir duyuru yayımladı. İşte o karar...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 09:35
Kaynak: İsmail Karaduman
Bursa'da iki futbol sahası büyüklüğündeki dev arsa hakkında imar kararı!

Bursa'da imar planları hakkında yeni bir duyuru yayımlandı.

TOKİ'LERİN ORTASINDA KALIYOR

Gürsu Belediyesi, Dışkaya Mahallesi'ndeki TOKİ'lerin bulunduğu noktada yer alan 14 bin 90 metrekarelik dev arsa hakkında 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Madde Uygulamasına ilişkin düzenleme yapıldığını duyurdu.

2 futbol sahası büyüklüğündeki arsa için yapılan duyuruda, "Bursa İli, Gürsu İlçesi, Dışkaya(İpekyolu) Mahallesi, 557 ada 2 parseli kapsayan alanda yapılan, 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Madde Uygulamasına ilişkin Düzenleme Haritası, Ada ve Dağıtım Cetvelleri Belediye Encümenin 21.05.2024 tarih ve 278 sayılı Encümen Kararına istinaden 05.06.2024 tarihinden itibaren bir(1) aylık süre ile Belediyemiz ilan panosuna askıya çıkarılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İMARDA 18 UYGULAMASI NEDİR?

18 madde uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine dayanılarak yapılmaktadır. 18. madde uygulaması ile imar sınırları içinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsalar, araziler, maliklerinin rızası alınmaksızın bir uygulamaya tabi tutulmaktadır.  Bu uygulama ile mevcut ada ve parseller yeniden düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Yapılan bu işleme tevhit denir. Bu uygulama yapılırken arsa ve arazi sahiplerinin taşınmazlarına düzenleme ortaklık payı adı verilen işlem ile yüzde kırkına kadar bedelsiz el konulabilmektedir. El koyma işleminde üst sınır yüzde kırktır. Bu oran yüzde yirmi, yüzde otuz ya da daha az olabilir.

Kaynak: İsmail Karaduman

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.