Hava Durumu

Bursa'da CHP'li belediye meclis üyesi Zülfikar Bal'a yapılan saldırının görüntüsü ortaya çıktı! O anlar kamerada...

Bursa Yıldırım Belediyesi mazbata töreninde MHP’li Meclis Üyesi Alpaslan Karaaslan’ın 76 yaşındaki CHP’li Zülfikar Bal’a zafer işareti yaptığı gerekçesiyle saldırdığı anların görüntüsü ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 22:13
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde AK Parti'Den aday gösterilen Oktay Yılmaz, oyların yaklaşık yüzde 44'ünü alarak seçimi kazandı. Önceki gün Barış Manço Kültür Merkezi'nde Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz ve meclis üyelerinin mazbata töreni gerçekleştirildi. 

Mazbata töreni sırasında AK Parti listelerinden Meclis üyesi seçilen MHP’li Alparslan Karaaslan, 76 yaşındaki CHP Meclis Üyesi Zülfikar Bal'a saldırdı. MHP'li Karaaslan, sahnede zafer işareti yaptığı gerekçesiyle CHP'li Bal'a kafa attı. Aldığı darbeyle yere düşen Bal, olayın ardından Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bal'ın aldığı darbe nedeniyle burnunun kırıldığı anlaşıldı.

CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Program normal akışında ilerlerken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz sahnede konuşmasının son bölümünde sahnenin önünden hızlıca geçen AKP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan adındaki şahıs belediye meclis üyemiz 76 yaşındaki kalp hastası Zülfikar Bal’a kafa atmak suretiyle ağır yaralanmasına ve burnunun kırılmasına sebep olmuştur” demişti.

KAFA ATMA ANI KAMERADA!

Karaaslan'ın Bal'a gerçekleştirdiği saldırı anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde,  MHP'li Alparslan Karaaslan'ın, Zülfikar Bal'ın yanına giderek önce bir şeyler söylediği, daha sonra da kafasıyla yüzüne vurduğu görülüyor.

"TUTUKLU YARGILANMALIDIR"

Saldırı anını sosyal medya hesabından paylaşan Avukat Ahmet Yılmaz, Karaaslan'ın tutuklu yargılanması gerektiğini söyledi.

Saldırı anını sosyal medya hesabından paylaşan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Zülfikar Bal amcamızla dostlugumuz Yıldırım Halkevinde başlamıştı. Her toplantiya disiplinli bir şekilde katılır ve üzerine düşeni mutlaka yapardı. Hepimizin son derece saygı duyduğu bir büyüğümuzdur.

Alparslan Karaaslan isimli faşist saldırganın öldürmeye teşebbüs suçu işlediği açıktır. Sırf zafer işareti yaptı diye 76 yaşında, kendinden oldukça zayif bir insana bu şekilde saldıran ve burnunda kırık oluşmasına neden olan kişi eylemini gerçekleştirirken bu eylem sonucunda Zülfikar Bal'in olebilecegini ongorebilecek durumdadır.Darbenin şiddeti ve vurulduğu yer ölüme sebebiyet verebilecek olcudedir.Ayrıca eylemini kendi isteğiyle sonlandırmamistir. Arkasından tutup çeken insanlar olmasa saldırısına devam edecek ve ölüme sebebiyet verebilecektır. Bu eylemin öldürmeye teşebbüs olduğunu ispat edecek onlarca içtihat mevcuttur.

Bu nedenle Alparslan Karaaslan kesinlikle tutuklu yargılanmalıdır.

Ayrıca MHP böyle bir adilige göz yumamaz, yummamalidir. MHP, yaşlı bir adama bu şekilde saldıran kişinin partinin kurumsal itibarına zarar verdiği için bu kişiyi üyelikten atmalı ve meclisten istifasını sağlamalıdır.

Ülkü ocakları yaşlı bir adama bu şekilde saldirilmasini şiddetle kinamali ve saldirgani üyelikten atmalıdır.

Başkan Oktay Yılmaz kendi konuşması esnasında bu provokasyonu gerçekleştiren şahıs hakkında gerekli işlemi yapmalıdir. Ayrica Zülfikar Bal i evinde ziyaret etmelidir.

CHP belediye meclis üyeleri bu saldırganın üyeliği düşmediği sürece o meclise ayak basmamalidir.

Biz de üzerimize düşeni yapacağız.

Çok geçmiş olsun Zülfikar amca.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.