Hava Durumu

Bursa'da belediye başkanından altın madeni açıklaması! O köylerde...

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bazı köylerde siyanür ile altın aranıyor iddiaları üzerine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 14:30
Kaynak: inegolonline
Bursa'da belediye başkanından altın madeni açıklaması! O köylerde...

İnegöl'ün Eymir ve Sülüklügöl mahallelerinde yürütülen altın araştırmaları, bölge sakinleri ve çevreciler arasında ciddi tepkilere yol açmış durumda. Bu konu, Temmuz ayı İnegöl Belediye Meclisi gündemine alındı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, MTA'nın (Maden Tetkik ve Arama) raporunu meclise sunarak, "Kütahya-Bursa-Bilecik illerini kapsayan alanda metalik maden aramaları projesinin yürütüldüğünü" belirtti ve konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

İNEGÖL İLE BAĞI OLMAYAN GRUPLAR VAR

"Burada siyanürle altın aranıyor gibi ifadeler var ve burada vatandaşların eylemleri var. Biz araştırmalar yaptık, eyleme katılanların bir kısmının dışarıdan olduğunu tespit ettik. İnegöl ile hiçbir bağı olmayan gruplar veya örgütler var. Ülkemizde eğer yeraltı zenginlikleri varsa, bunların doğru tekniklerle çıkarılmasını taraftarız. Bir yerde on tane ağaç kesiliyorsa milyoncasını ekeriz, bundan önce de böyle yaptık. Gerçekten çıkartılmaya değer maden varsa bu ülkenin zenginliğidir."

CHP'li meclis üyesi Hüseyin Çiçek ise vatandaşların kaygılarını dile getirerek şunları söyledi:

SİYANÜR İLE ALTIN ÇIKARILACAK MI?

"Vatandaşların kaygıları nasıl giderilecek? Orada tarımdan geçinen insanlar var, oradaki tarım arazileri ne olacak? Tarım yapılabilecek mi? Hayvancılık devam edebilecek mi? Yarın öbür gün bölgede altın çıkarsa ne olacak? Siyanür kullanılacak mı? Belediye meclisinin tutumunu da soruyor vatandaşlar. Yanımızda olacak mısınız?"

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise şu açıklamalarda bulundu:

YILLARCA İSTEMEYİZ MANTIĞI İLE ÇEKTİK

"Şu an orada çıkarılan bir maden yok. İhtiyaç varsa ve alan verimliyse altın çıkarılır. Biz yıllarca bu ülkede ne çektiysek istemeyiz mantığından çektik. Şimdi enerji ihtiyacımızın %25'ini yenilebilir enerjiden sağlıyoruz. Biz bugün maden ve diğer imkanlardan akılcı bir şekilde faydalanacağız. Kaygılarınıza katılıyorum. Bu konuda aksi bir durum varsa meclis olarak da oraya gidilir. Şu an ortada bir sorun veya problem yok ki. Bu çalışma 2017 yılından beri yürüyor ve bizi ilgilendiriyor."

Kaynak: inegolonline

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.