Hava Durumu

Bursa'da bayram öncesi tatlı denetimi

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki pastane ve tatlı imalathanelerini denetledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da bayram öncesi tatlı denetimi
Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri sağlamak adına denetimlerini arttıran Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tatlı ve şekerleme üretimi yapan işyerlerini titizlikle inceledi. Yapılan denetimlerde ruhsat, gramaj, etiket kontrolü, son kullanma tarihi, genel hijyen, iş yerinin temizlik durumu konularında kontroller yapıldı.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan incelemelerde hizmet ve hijyen standartlarına uygun üretim yapan işletmelere teşekkür edilirken, standartlara uygun üretim yapmayan işletmelere de gerekli uyarılar yapılıp eksikliklerini gidermeleri istendi.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Altıparmak, denetimler sırasında genel hijyen kurallarına fiyat etiketlerine, ruhsat prosedürlerini takip ettiklerini belirterek, “Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi adına biz bu denetimleri yıl boyunca zaten gerçekleştiriyoruz ancak, bayram öncesi artan talep nedeniyle tatlı imalathanelerine yönelik denetimlerimizi daha da sıklaştırdık. Yaptığımız denetimlerde insan sağlığını tehdit edecek ciddi eksiklikle karşılaşmadık. Yine de denetimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Her hangi bir olumsuzlukla karşılaşan vatandaşlarımızdan bize ulaşmalarını istiyoruz. Onların sağlıklı ürün tüketmelerini sağlamak için yaptığımız denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Zabıtanın yaptığı denetimler, vatandaşları olduğu kadar işini doğru yapan esnafı da memnun etti. Pastane sahibi Konuralp Başaral “Gıda konusunda en önemli husus, denetimlerin sık ve doğru yapılması. Piyasada merdiven altı diye tabir edilen üretim yapan firmalar var. Vatandaşlar daha ucuz olduğu için kaçak olan bu imalathanelerin ürünlerine yöneliyorlar fakat, sağlıksız ve kimyasal ürün yemek zorunda kalıyorlar. Baklava yapılırken ceviz ve Antep fıstığı kullanılır. Fakat fıstık renginde sentetik ürünler kullanıldığında şahit oldum” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.