Hava Durumu

Bursa'da adliyede dehşet! Avukat Özkan Esenboğa darp edildi

Bursa Barosu üyesi Avukat Özkan Esenboğa, takip ettiği davanın karşı tarafı olan fail tarafından saldırıya uğradı. İşte ayrıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
Bursa'da adliyede dehşet! Avukat Özkan Esenboğa darp edildi

Geçtiğimiz günlerde Uluyol'daki eski adliye binasının yanında bulunan bir hukuk bürosuna düzenlenen silahlı saldırının ardından bu kez bir avukat duruşma salonunun önünde darp edildi.

Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi, Avukat Özkan Esenboğa'nın, duruşma salonu önünde davanın karşı tarafı olan fail tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradığını açıkladı.

DARP EDİP KAÇTI

Avukatı darp eden saldırgan, adliye binasından kaçtı. Olayın ardından Bursa Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu ile Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi üyeleri destek amacıyla darp edilen avukatın yanına gitti.

Saldırı sonrası failin yakalanması ve tutuklu olarak yargılanması için suç duyurusunda bulunuldu.

Yapılan suç duyurusu sonrası, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

BURSA BAROSU: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Saldırı sonrası Bursa Barosu mağdur avukata destek açıklaması yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Avukat, takip ettiği uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukata yönelik saldırılara ilişkin yasal düzenlemeler derhal yapılmalı, bu şiddete son verilmelidir. Avukatları dosya ile özdeşleştirerek yapılan tüm saldırlar ile mesleğimize ve meslektaşımıza yönelen bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı, şüphelinin yakalanarak hak ettiği cezayı alması için sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz. Bilinmelidir ki savunma makamına yapılan fiili ve sözlü saldırılara karşı mücadelemizden asla geri durmayacağız. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen her türlü saldırının karşısında sonuna kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.