Hava Durumu

Bursa'da 26 bin metrekarelik dev arsa hakkında imar kararı!

Bursa'da yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğündeki bir arsa hakkında alınan imar kararları hakkında duyuru yayımlandı. İşte o karar...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 11:00
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa'da 26 bin metrekarelik dev arsa hakkında imar kararı!

Bursa'da imar planları hakkında yeni bir duyuru yayımlandı.

4 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE

Gürsu Belediyesi, Dışkaya Mahallesi'ndeki TOKİ'lerin bulunduğu noktada yer alan yaklaşık 4 futbol sahası büyüklüğündeki 26 bin 429 metrekarelik dev arsa hakkında 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Madde Uygulamasına ilişkin düzenleme yapıldığını duyurdu.

Arsa için yapılan duyuruda, "Gürsu İlçesi, Dışkaya(İpekyolu) Mahallesi 523 ada 2 parsel numarasında kayıtlı taşınmazları kapsayan alanda yapılan 3194 sayılı İmar Kanunun 18.Madde Uygulamasına ilişkin Düzenleme Haritası, Ada ve Tescile esas dağıtım cetvelleri Belediye Encümenin 04.06.2024 tarih ve 342 sayılı Encümen Kararına istinaden 13.06.2024 tarihinden itibaren bir(1) ay süre ile belediyemiz askı ve ilan panosuna askıya çıkarılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İMARDA 18 UYGULAMASI NEDİR?

18 madde uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. Maddesine dayanılarak yapılmaktadır. 18. madde uygulaması ile imar sınırları içinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsalar, araziler, maliklerinin rızası alınmaksızın bir uygulamaya tabi tutulmaktadır.  Bu uygulama ile mevcut ada ve parseller yeniden düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılmakta ya da birleştirilmektedir. Yapılan bu işleme tevhit denir. Bu uygulama yapılırken arsa ve arazi sahiplerinin taşınmazlarına düzenleme ortaklık payı adı verilen işlem ile yüzde kırkına kadar bedelsiz el konulabilmektedir. El koyma işleminde üst sınır yüzde kırktır. Bu oran yüzde yirmi, yüzde otuz ya da daha az olabilir.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.