Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aktaş'tan borç çıkışı! "Borç biriktiren CHP'li belediyeleri..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'belediye borçları' ile ilgili yaptığı açıklama ile başlayan tartışmalara önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı. Aktaş, "Hizmet üretmeyip borç biriktiren CHP’li belediyeleri milletimizin takdirine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 09:54
Kaynak: bursahakimiyet.com.tr
Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aktaş'tan borç çıkışı! "Borç biriktiren CHP'li belediyeleri..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP’li belediyeleri kastederek, SGK prim borçlarının “kaynağından tahsilatına” başlanacağı açıklaması sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi gündemden düşmüyor.

CHP'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesinin 670 milyon TL'lik SGK borcunun geçmiş dönemde iktidar partisine mensup belediye başkanlarından gelen borçlar olduğunu kendilerinin sorumlu olmadıkları yönündeki açıklamaları sonrası önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da tartışmalara dahil oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın, "SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir." diyerek yayımladığı tabloyu paylaşan Aktaş şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Grup konuşmasında belediyelerin SGK primleri başta olmak üzere devlete borçlarına dikkat çekmesi üzerine, ana muhalefet partisi yıllardır yönettiği belediyelerin SGK borçlarını değil de AK Parti’den devraldığı belediyelerin SGK borçlarını gündeme getirmeye çalışıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’mız Sn. Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın verdiği resmi rakamlar yıllardır CHP tarafından yönetilen belediyelerin SGK ve devlete olan borçlar konusunda ne noktada olduklarını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. CHP her zaman olduğu gibi yine yalan ve algı ile milletimizi yanıltmaya çalışsa da bu millet neyin ne olduğunu gayet iyi görüyor. Bizler görev süremiz boyunca milletimize hizmet etmenin gayreti içinde olduk. Hizmet üretmeyip borç biriktiren CHP’li belediyeleri milletimizin takdirine bırakıyorum.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.