Hava Durumu

'Bursa Büyükşehir Antakya Ulu Camii'nin yapımını durdurdu' iddiası! "Biz yaparız"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin depremde yıkılan Antakya Ulu Camii'nin yapımını durdurduğunu öne sürerek, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sözünü tutması gerekir. Buradan son çağrı olsun. Yaparlarsa burada bir eserleri olur, yapmazlarsa biz zaten yaparız." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:49
Kaynak: Sabah

Depremde yıkılan Antakya Ulu Camii'nin tekrar inşaası hakkında tartışmalar sürüyor.

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un fitilini ateşlediği tartışmalara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de dahil oldu.

Sabah Gazetesi'ne deprem sonrası çalışmaları anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, "Seçimler oldu Bursa'yı CHP kazandı, valilik kaç oldu yazı yazıyor. Cevap yok. Süreç durmuş durumda. Artık onu da biz yapacağız, uğraşmayacağız." dedi.

İşte Öntürk'ün açıklamalarından öne çıkanlar...

"YAPAMAYACAKLAR BELLİ Kİ BİZ YAPACAĞIZ"

Bizim bir Ulu Camii'miz var. Burayı Bursa Büyükşehir Belediyesi biz yapacağız dedi. Peki denildi, verildi. Seçimler oldu Bursa'yı CHP kazandı, valilik kaç oldu yazı yazıyor. Cevap yok. Yapamayacaklar belli ki, onu da biz yapacağız.

"171 TARİHİ ESERİ AYAĞA KALDIRAN İRADE ULU CAMİYİ DE YAPAR"

300 bin konutu Hatay'da üreten, 171 tarihi eseri ayağa kaldıran bir irade Ulu Camiyi de ziyadesiyle yapar. Onu da biz yapacağız. Süreç durmuş durumda. Artık onu da biz yapacağız, uğraşmayacağız. Seçim dönemindeki gibi vaatler, vaatler.

"BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN SÖZÜNÜ TUTMASI GEREKİR"

Partizanca söylemiyorum. Ben bunu, söz verildiği için söylüyorum. Belediyelerde, devletteişler kurumsaldır. Verilen sözler tutulur. Konya Büyükşehir sözünü tutarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de sözünü tutması gerekir. Buradan son çağrı olsun. Yaparlarsa burada bir eserleri olur, yapmazlarsa biz zaten yaparız.

BAŞKAN BOZBEY NE DEMİŞTİ?

Başkan Bozbey, Bakan Kurum'un iddialarına istinaden sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un bir televizyon programında Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem yönetimi tarafından Hatay ilimizde başlatılan Ulu Cami inşaatı ile ilgili yaptığı açıklamalara istinaden Sayın Bakanımızın yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Tabii ki bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyoruz. Öncelikle bir kez daha belirtmeliyiz ki, Hatay halkımızın 6 Şubat depreminde yaşadığı kayıpların üzüntüsünü hala içimizde taşıyor, orada yaşayan vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Bu kayıp ve üzüntü üzerinden asla siyaset yapmak niyetinde değiliz. Bu konu siyasete alet olamayacak kadar hassas bir konudur. Bu çerçevede belirtmek isteriz ki; Sayın Bakanımız, daha önce ihalesi yapılan, Bursa'mızın Ulu Camiisi ile aynı adı taşıyan ve bizim için çok önemli olan Hatay Ulu Cami rekonstrüksiyon projesi Belediyemiz tarafından tamamlanmıştır. Öncelikle tarihi yapının projesinin hazırlanması gerekir. Şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün onayı beklenmektedir. Bu kapsamda Bilim Heyetindeki danışman hocalarımızdan gelecek imzalar tamamlanamadığı için projeler Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilememiştir. Maalesef ki rekonstrüksiyon imalatlarına başlanılamamasının sebebi de budur. Bu anlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bir an önce gerekli onayların verilmesini ve çalışmalara başlanmasını arzu ediyoruz. Sayın Bakanımızın onay sürecinin hızlanması konusunda bizlere yardımcı olmasını ve bir an önce imzaların atılması konusunda desteklerini bekliyoruz. Hatay için her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu süreçte birlikte yol almayı ve vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmayı temenni ediyoruz. 

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.