Hava Durumu

Bu kez pedalları “Yeniden Yeşile” çevirdiler

 Bursa Tophane Rotary Kulübü tarafından bu sene 16’ıncısı organize edilen “Tophane’den Mudanya’ya 16. Bisiklet Turu” etkinliği “Yeşile Pedalla, Yeniden Yeşile Pedalla” mottosuyla 22 Eylül’de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
Bu kez pedalları “Yeniden Yeşile” çevirdiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve Kent Konseylerinin de desteğini alan tur 2009’dan bugüne geleneksel hale geldi. Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilciliği önderliğinde çeşitli bisiklet grupları ve bireysel bisikletçilerin yer aldığı organizasyona, her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce bisikletçi katıldı.

Etkinliğin mimarları olan Nuray-Hakan Özdündar anısına 15-70 yaş aralığındaki bisikletçilerin katılımıyla düzenlenen 33,6 kilometre uzunluğundaki tur, Osmangazi ilçesi UNESCO Dünya Mirası Tophane Tarihi Surlar Bölgesi Saltanat Kapısı’ndan başladı.

Kask takmanın zorunlu olduğu tura katılan bisikletçilere, başlangıç kayıt noktasında özel yapım bisikletçi forması hediye edildi.

Turun başlangıç noktasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de bisikletçilerle bir araya geldi.

Etkinlik, bir bölümü bisikletçilere ayrılan Atatürk Caddesi, Ulu Camiİ, Heykel Saat Kulesi, İnönü Caddesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Sosyal Sigortalar Kurumu, Ankara Yolu, Kent Meydanı, Merinos, Sırameşeler, BUSKİ, Nilüfer Metro İstasyonu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Esentepe Kavşağı, Mudanya Yolu, Korupark, Özdilek Geçit ve Mudanya Devlet Hastanesi güzergahlarının geçilmesinin ardından Mudanya Mütareke Meydanı’nda son buldu.

Tura katılan bisikletçilere, Mudanya Mütareke Meydanı’nda kumanya dağıtımı yapıldı. Hediye çekilişi ve konser ile tamamlanan etkinlikte katılımcı bisikletçiler keyifli anlar yaşadı.

Mütareke Meydanı’ndaki programa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç da katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tophane Rotary Kulübü dönem başkanı Tolga Bacak, geleneksel turun, kulübün en önemli sürdürülebilir projelerinden biri olduğunu söyledi.

Turun bu sene “Yeşile Pedalla, Yeniden Yeşile Pedalla” mottosuyla gerçekleştirdiklerini anlatan Bacak, şunları kaydetti:

“Etkinliğimizi elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Nuray ve Hakan Özdündar anısına her yıl ‘Dünya Taşıtsız Günü’ olarak ilan edilen Eylül ayının üçüncü haftasına denk gelen günde düzenliyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimize yoğun bir katılım oldu. Turumuza destek veren ve katılım gösteren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Programımızı gelecek yıllarda da aynı heyecanla sürdüreceğiz.”

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.