Prof. Dr. Canan Karatay kaya tuzunun faydalarını her fırsatta anlatıyor. Kaya tuzunun özellikle kabızlığa ve böbreklere iyi geldiğini vurgulayan Karatay, çeşitli tariflerde kullanılarak kaya tuzundan faydalanabileceğimizi söylüyor.
Akıtma tarifinde de kaya tuzu kullanmanın oldukça ideal olduğunu aktaran Canan Karatay, kaya tuzuyla akıtmanın nasıl yapılacağını da anlattı. İşte, Canan Karatay’dan sağlıklı kahvaltılık alternatifi kaya tuzundan akıtma tarifi…
MALZEMELERİ
1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)
1/3 su bardağı un
¼ çay kaşığı karbonat
Tereyağı
Kristal kaya tuzu
AKITMA TARİFİ
Küçük kaseye un, karbonat ve tuzu koyun üzerine ekşimik suyunu yavaşça ekleyerek karıştırın ve boza kıvamında sıvı bir hamur elde edin. Ardından yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtarak üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyup erittikten sonra 2-3 yemek kaşığı akıtma hamurunu ekleyin. Tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırarak krep gibi pişirin.
Akıtmanın yanında peynir ya da ekşimik de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…