Apollo'dan dev markaya 5 milyar dolarlık can suyu!

Dünya'nın en değerli çip üreticisi Intel'in, yıl başından beri hisseleri yüzde 60 değer kaybetmeye başladı. ABD merkezli Apolllo Global Managament ise 5 milyar dolarlık yatırım teklifi sundu. Intel'in gelen teklifi değerlendirme aşamasında olduğu iddia edilirken, satılma olasılığının da devam ettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 13:56

Yıl başından beri hisselerinin yüzde 60'ını kaybeden Intel için Qualcomm'un Intel'i satın almak için kolları sıvadığı söylentileri yayılırken, ABD'li varlık yönetimi şirketi Apollo Global Management Intel’e 5 milyar dolarlık bir yatırım teklif etti.

Bloomberg News'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre; Apollo, Intel'e milyarlarca dolarlık hisseye benzer bir yatırım yapma konusunda son derece istekli olduğu aktarıldı.

RESMİ AÇIKLAMA GELMEDİ!

Konuya ilişkin henüz iki taraftan da resmi bir açıklama gelmezken Intel yöneticilerinin Apollo'nun teklifini değerlendirdiği konuşuluyor. Öte yandan potansiyel yatırıma ilişkin rakamların değişebileceği ve görüşmelerin başarısız geçebileceği ihtimali de bulunuyor.

Bu yılın başlarında Apollo, Intel'in İrlanda'daki yeni üretim tesisiyle ilgili bir ortak girişimde yüzde 49 hisse alacağını ve bu yatırımın 11 milyar dolar değerinde olacağını açıklamıştı.

SIRAYA GİRDİLER!

Qualcomm'un da yakın zamanda zor durumdaki Intel'i satın almak için kolları sıvadığı söylendi. Reuters'in haberine göre, Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, beş asırlık Intel'i satın almak için yürütülen müzakerelere kişisel olarak dahil olmuş durumda.