65 bin liralık iPhone kullanıcıları isyan etti

Apple'ın yeni tanıttığı iPhone 16 serisinde kullanıcıların tepkisini toplayan bir sorun ortaya çıktı. MacRumors, Reddit ve Apple'ın destek forumlarında cihazın batarya performansının beklenenden düşük olduğunu söyleyen kullanıcılar, bataryanın doluluk oranının adeta akıp gittiğini belirterek durumdan güncellemelerin dahi sorunu çözemediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 10:22

Apple geçtiğimiz haftalarda son amiral gemisi olan iPhone 16 serisini tanıttı.

Başlangıç fiyatı Türkiye'de 65 bin lira olan iPhone 16'nın yaşattığı sorunlar kullanıcılar arasında yoğun tepkiye neden oldu.

Shiftdelete tarafından aktarılan habere göre, kullanıcıların bir kısmı iPhone 16 serisinde gözlenen aşırı batarya tüketiminin iOS 18.0.1 güncellemesiyle başladığını, bazıları ise cihazı ilk aldıkları günden itibaren sorun yaşadığını belirtti. Tepki gösteren kullanıcılardan bazıları iOS 18.1 beta sürümünü yükleyerek sorunun bir nebze azaldığını söyledi.

GÜNCELLEMELER SONA ERSE DE SIKINTI GEÇMEDİ

Forumlarda bir araya gelen kullanıcılar, 'güncellemelerin sıkıntı çıkardığı' iddialarını çürütecek açıklamalarda da bulundu. Bir iPhone kullanıcısı "16 Pro Max telefonumu çıkış gününde aldım. Başlarda arka planda çalışan güncellemelerin batarya ve termal performansı etkilediği yazıyordu ama o uyarı kaybolduktan sonra da hala bataryamın hızla tükendiğini fark ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uzmanlar tarafından, iPhone 16'da yaşanan batarya sorununun, iOS'un bir hatasından kaynaklanıyor olabileceği belirtildi. Sorunun iOS'tan kaynaklıysa çözüm için Apple'ın bir sonraki yazılım güncellemesini beklemesi gerekecek.