Servet Çetin'den Davinson Sanchez iddiası

Teknik direktör Servet Çetin, Galatasaray'ı yorumladı. Davinson Sanchez'e övgüler yağdıran Servet Çetin, başarılı futbolcu için dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 11:42

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe ve Galatasaray formaları da giyen teknik direktör Servet Çetin, Ajansspor'da Sarı-Kırmızılıları yorumladı.

Galatasaray'ın ön bölgede hızlı oyunculara sahip olmasının Sarı-Kırmızılılarla Fenerbahçe arasındaki en büyük fark olduğunu belirten Çetin, "Galatasaray derbide ön bölgedeki 3 hızlı ve güçlü oyuncusuyla maçı çözdü" dedi.

Genç teknik adam, Davinson Sanchez ve Lucas Torreira'nın takım savunmasında kilit rolü olduğunu söyledi.

Davinson Sanchez'in Virgil van Dijk'tan daha iyi bir stoper olduğunu öne süren Servet Çetin, "İngiltere'de stoperler bölgesel oynuyorlar, mevkilerini bozmuyorlar. Sürekli merkezde pozisyon alıyorlar. Genelde ağır oynuyorlar. Fiziksel olarak iyi oldukları için merkezde top kesiyorlar ama açılmak zorunda kaldıkları zaman bocalıyorlar" dedi.

Buna karşın Davinson'un hem birebir oyunda hem de geniş alanda iyi oynadığını bildiren Çetin, "Sanchez, van Dijk'tan çok daha iyi bir stoper. Belki insanlar hadi oradan diyecek ama Liverpool da olsa fark etmez. Sami Hyypia Türkiye'ye gelmiş beğenilmemiş mesela. Dolayısıyla Sanchez Premier Lig'deki pek çok stoperden daha iyi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Servet Çetin, UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın başarılı olma şansının Fenerbahçe ve Beşiktaş'a oranla daha fazla olduğunu belirtti.

Servet Çetin, Galatasaray'da forma giydiği dönemde 8.5 milyon euroya Marsilya'ya transferinin son anda gerçekleşmediğini belirtti.

Marsilya'nın sahibinin aniden ölmesiyle anlaşmanın bozulduğunu aktaran teknik adam "Almanya ve İngiltere'den de teklif aldım, ama o dönemde Avrupa'da vergiler çok yüksekti. Açıkçası burada kazandığım para daha yüksekti. O nedenle kabul etmedim" dedi.

Galatasaray ile sözleşmesinin tamamlamasının ardından Beşiktaş'tan da teklif aldığını söyleyen Çetin, "Beşiktaş yüzde 30 nakit para, geri kalan maç başı şeklinde teklifte bulundu. O ara Eskişehirspor'un teklifi bana daha iyi oldu. Ekmek parası davasında olduğum için böyle bir tercih yaptım" sözlerini sarf etti.