İzlanda-Türkiye maçı ertelenecek mi? Resmi açıklama geldi...

UEFA Uluslar B Ligi'ndeki İzlanda-Türkiye maçı hava muhalefeti nedeniyle ertelenme tehlikesiyle karşı karşıya. UEFA yetkilileri bugün yapacağı incelemeyle İzlanda-Türkiye maçının oynanıp oynanmayacağına karar verecek. UEFA temsilcilerinin incelemesi bugün TSİ 14:00'te gerçekleşecek. Öte yandan TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı, müsabakanın yüzde 51 ihtimalle erteleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 15:08

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. maçında bu akşam İzlanda ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. TSİ 21:45'te başlayacak olan İzlanda-Türkiye maçının ertelenme olasılığı bulunuyor.

İzlanda-Türkiye maçının oynanacağı Laugardalsvöllur Stadı maç saatinde don tehlikesiyle karşı karşıya. Maç saatinde derecelerin 1 ile -3 arasında olması bekleniyor.

İzlanda basınındaki haberlerde UEFA yetkilililerinin dün öğleden sonra İzlanda Futbol Federasyonu ve saha personeliyle toplantı gerçekleştirdiği belirtildi.

Toplantıda ertelemeyle ilgili herhangi bir karar verilmediği ancak maç günü (bu akşam) tekrar inceleme yapılacağı ve erteleme için nihai kararı UEFA'nın vereceği vurgulandı.

Laugardalsvöllur Stadı'nda zemin ısıtmasının olmadığı ve sahanın don olaylarına karşı son derece savunmasız kaldığı aktarıldı.

Erteleme kararının çıkması halinde dahi İzlanda-Türkiye maçının en geç salı günü oynanacağı kaydedildi.

Sıcak tutmak adına Laugardalsvöllur Stadı'nın zeminine kumaş serildiğinin altı çizildi.

TFF Başkan Vekili Ceyhun Kazancı ise İzlanda-Türkiye maçının yüzde 51 ihtimalle erteleneceğini bildirdi. Kazancı, "Saha zemini buz tutmuş durumda. Maçın ertelenme ihtimali yüzde 51. Eş güdüm toplantısı yapıldı. Maçın yarına ertelenme ihtimali bulunuyor. Karşılaşmanın hakemi TSİ 17.00'de saha zeminini inceleyecek ve karşılaşmayla ilgili son kararını verecek" ifadelerini kullandı.