Bellingham İngiltere'yi sırtlıyor

Jude Bellingham Real Madrid'deki etkili futbolunu İngiltere Milli Takımı'yla Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da sergiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:45

Jude Bellingham İngiltere'yi sırtlıyor.

Gareth Southgate'nin öğrencileri Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en çok eleştirilen takımlarından biri olmasına rağmen adını çeyrek finale yazdırdı.

İngilizlere bu başarıda en büyük katkıyı Bellingham yaptı. 21 yaşındaki futbolcu turnuvadaki etkili futbolunu attığı kritik gollerle süsleyerek ülkesini sevince boğdu.

Yıldız oyuncu İngiltere'nin turnuvadaki ilk maçında, Sırbistan karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyette sonucu belirleyen golü kaydetti. Gruptan 1 galibiyet ve 2 beraberlikle çıkan İngiltere son 16 turunda Slovakya karşısında çok zorlandı.

Ivan Schranz'ın 25'inci dakikadaki golüyle 1-0 geriye düşen İngilizleri elenmekten Bellingham kurtardı. Genç yıldız, Halil Umut Meler'in yönettiği karşılaşmada normal süreye ilave edilen 5 dakikanın bitimine saniyeler kala skorda eşitliği sağladı.

Bu golün ardından uzatmalara giden maçın 91'inci dakikasında Harry Kane'nin kaydettiği golle İngiltere Slovakya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Bellingham bu maçta 90+5'te fileleri havalandırarak, Avrupa Şampiyonası tarihinde normal sürede İngiltere adına en geç gol atan isim oldu.

Genç orta saha turnuvadaki etkili performansının karşılığını oynadığı dört maçın ikisinde ödül kazanarak aldı. Jude Bellingham gol attığı Sırbistan ve Slovakya karşılaşmalarında maçın oyuncusu seçildi.