İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı SAHA EXPO, 150 yıllık mühendislik ve üretim tecrübesine sahip SARSILMAZ'ın üç yeni ürününü tanıttığı bir platform oldu. Fuarda yer alan bu yeni ürünler, tabancalar, piyade tüfekleri ve uzaktan komutalı silah sistemlerinden oluşuyor. SARSILMAZ, bu ürünlerle yerli ve milli teknolojinin son gelişmelerini sergileme imkanı buldu. Etkinlik, 26 Ekim'e kadar devam edecek ve katılımcılara çeşitli savunma sistemleri hakkında bilgi alma fırsatı sunacak.
SARSILMAZ, SAHA EXPO’da tabancalar, piyade tüfekleri, makineli tüfekler, uzaktan komutalı silah sistemleri (UKSS), silahlı robot ve 25 mm kara topu gibi silah ve silah sistemlerinden oluşan mühendislik harikası ürünlerini sergiliyor.
"MÜŞTERİLER MÜHİMMATLA BERABER TÜM SİSTEMİ SATIN ALMAK İSTİYOR"
SARSILMAZ Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyılmaz, "SARSILMAZ Savunma Sanayii’nin lider şirketi olarak teknolojik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Müşterinin ihtiyacı olan bir silah sisteminin zayıf halkalarını çok iyi bildiğimiz için bu halkalara yatırım yaparak son kullanıcıya tümleşik bir ürün sunuyoruz. Kule, silah ve mühimmat birleşkesinin gücü hem bizleri teknolojik olarak güçlendiriyor. Hem de ülkemize ihracat olarak geri dönüyor. Son kullanıcı mühimmatla beraber tüm sistemi satın almak istiyor. Biz bünyemizdeki BPS şirketimizle zaten hafif silahların bütün mühimmatlarını üretiyoruz. 46 çeşit mühimmat üretiyoruz. Bu yatırımlarımızla yeni silahlarımızın da mühimmatlarını bu şirkette üretmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Özyılmaz, "Bu silahların benzerleri yurt dışından çok büyük paralar vererek parasını verdiğimiz halde alamayarak geçmişte kullanılmaya çalışıldı. Bu gördüğünüz silah sistemi zırhlı personel taşıyıcılar üzerinde hizmet verecek. Silahımız alında bir Savunma Sanayi Başkanlığı projesidir. Bu teknolojiye hakim olduktan sonra gerek kale kollara gerekse deniz platformlarına koyabiliriz. Yakın zamanda da bunların türevlerini de göreceğiz. Kale kollar sınır hattı boyu üzerinde insansız çalışan kule sistemleri. Ülkemiz hava platformunda insansız sistemlerle çok büyük bir başarı gösterdi. Bunun benzerini kara platformunda oluşturmak gerekiyor. Askerimizi güvenli bölgeye alarak bina mağara operasyonlarında gerek içeriden bilgi almak gerekse tehdidi yok etmek amaçlı robotlara ihtiyacımız var. SARBOT’un ilk lasmanını bundan 2 yıl önce yine SAHA’da yapmıştık. Bugün geldiğimiz aşamada üzerindeki yazılımıyla mekanik ara yüzü ile yüksek yerlilik oranına sahip SARBOT’larımız var” dedi.