Canan Karatay, yemek tarifi ile ilgili önerileriyle gündemde adeta yankı uyandırıyor. Ayrıca Canan Karatay, bazı et pişirme teknikleri sonucunda daha lezzetli ve proteinli bir yiyecek elde etmenin mümkün olduğunu sırrını paylaştı.
Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili önerileri pek çok insanın dikkatini çekti. Peki, Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili tavsiyeleri neler?
CANAN KARATAY'DAN ET PİŞİRME ÖNERİLERİ
Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili önerileri gündemde adeta yankı uyandırdı. Çünkü ünlü doktor, bazı et pişirme yöntemleri ile daha lezzetli ve proteinli bir yiyecek elde edilebileceğini aktardı. İşte Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili önerilerinden bazıları şu şekilde;
· Et pişirme işlemi ızgarada gerçekleştirilecekse, önce harlı sonra ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin kıymetli suyu dışarıya çıkmaz.
· Izgara yapılacaksa, hafif ateşte yapılmalı. Ayrıca etler buzdolabında çıkartıldıktan sonra biraz bekletilmeli. Ardından tuzu ızgara yapınca eklenmeli.
· Tencere kebabı yapılacaksa, karanfil veya tarçın kullanılabilir.
· Canan Karatay kuşbaşı ete karabiberin her türlü yakışacağını belirtti.
· Et pişirme esnasında protein oranını artırmak için pişme aşamasında çeşitli sebzeler (havuç, soğan, sarımsak ve kereviz gibi) eklenebilir. Ayrıca haşlamanın ardından sebzeler et ile birlikte servis edilebilir. Bunun yanı sıra ezilerek et suyuna eklenebilir veya çorbalara katılabilir.
· Et pişirme işlemi fırında sebze ilave edilerek yapılırsa, vitamin kaybı olmaz. Bunun yanı sıra yumuşak bir kıvamda olduğu görülebilir.