TUSAŞ’a saldıran kadın teröristin kimliği belli oldu!

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin PKK'lı Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi." dedi. Öte yandan TUSAŞ'a terör eylemi gerçekleştiren PKK'lı Mine Sevjin Alçiçek'in, 2014'te HDP Hakkari Merkez İlçe Başkanı seçildiği ve bu partide görev yaptığı belirlendi. Mine Sevjin Alçiçek, diğer teröristle birlikte sevgili rolüne bürünerek TUSAŞ'a geldiği tespit edilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 15:43

PKK'lı terörist Mine Sevjin Alçiçek'in Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari ilçe başkanı olduğu ortaya çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısına ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Saldırıyı düzenleyen iki teröristin de kimliği belli oldu. Teröristlerin PKK üyesi olduğu tespit edildi.

TERÖRİSTLER PKK ÜYESİ ÇIKTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerini açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, erkek teröristin PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğunu duyurdu. İkinci paylaşımda ise kadın teröristin kimliğini açıkladı. Kadın teröristin de PKK üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.

Bakan Yerlikaya konuyla ilgili paylaşımında, "Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı bizi yıldıramaz! Aziz Milletimizi sindiremez!" ifadelerini kullandı.

KADIN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU: MİNE SEVJİN ALÇİÇEK

Bakan Yerlikaya bu paylaşımında kısa süre sonra kadın teröristin kimliğinin de belirlendiğini aktardı. Yerlikaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"TUSAŞ’a düzenlenen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen kadın teröristin kimliği de belli oldu. Hainin, PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu tespit edildi.

"İKİ TERÖRİSTİN DE PKK ÜYESİ OLDUĞU NETLEŞTİ"

TUSAŞ’a saldıran her iki teröristin de PKK üyesi olduğu netleşti.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna kast eden hain terör örgütünü topraklarımızdan kazıyıp atmaya kararlıyız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

TERÖRİST MİNE SEVJİN ALÇİÇEK İLÇE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ

Kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek'in 2014'te HDP'de Hakkari Merkez İlçe Başkanı olarak görev yaptığı belirlendi.

Hakkari'nin merkez ilçe başkanı olarak seçilen Mine Sevjin Alçiçek'in birçok eyleme ve organizasyona katıldığı örgüte eleman toplama konusunda da etkin olarak görev yaptığı ortaya çıktı!

Emniye güçleriyle çatışmaya giren teröristin öldürüleceğini anladığında kendisini patlattığı ve bedeninden geriye sadece kolunun kaldığı tespit edildi.

Erkek teröristin de PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edilmişti.

8 YARALI TABURCU EDİLDİ

Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı.

Sağlık Bakanlığı, yaralılardan 8'inin taburcu edildiğini açıkladı.

"TUSAŞ'IN HEDEF ALINMASI TESADÜF DEĞİL"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ'ın teröristler tarafından hedef alınmasının tesadüf olmadığını belirtti.

Güler, "Türkiye asla hiçbir tehdide boyun eğmemiştir ve eğmeyecektir. Hainlerin oyunlarını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz." dedi.

"ONDAN GERİYE BİR EL PARÇASI KALIYOR"

Öte yandan saldırının detaylarını aktaran Ciner Medya Grubu Ankara temsilcisi Fevzi Çakır şu ifadelere yer vermişti:

"‘Kaç terörist vardı?’ sorusuna net cevap da verecek olursak; net olarak söylüyorum güvenlik kaynaklarından teyitli bir şekilde 2 terörist geldi. Biri kadın diğeri erkek olmak üzere araçtan iner inmez G1 nizamiyesine doğru hareket ettiler. İlk anda gerçekleşen patlamada kadın terörist kendisini patlatıyor çünkü güvenlik görevlisi kendisini vuruyor. Anlıyor ölecek üzerindeki bombayı patlatıyor. Zaten üzerinde de çok sayıda el bombası olduğu için vücut bütünlüğü bütünüyle parçalanıyor. Sadece ondan geriye bir el parçası kalıyor. Sağlam bulunan parça olarak söylüyorum. Zaten o el de şu an kimlik tespiti yapabilmek için en önemli parça."