Kan donduran olay! Yavru köpeği taşla öldürdü...

Skandal görüntüler Şanlıurfa'dan geldi. Şanlıurfa'da bir kişi, üzerine doğru yaklaşan yavru köpeği parke taşıyla vurarak hayatına son verdi. Olayın görüntüleri sosyal medyada yayıldıktan sonra, şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 08:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 08:15

Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, sokakta kendisine doğru koşan yavru köpeğe yerde bulduğu bir kaldırım taşını fırlattı.

Yavru köpek, parke taşının başına isabet etmesiyle kanlar içinde kaldı. Aşırı kan kaybeden köpek, kalkıp olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı ancak kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine şüpheli, bulunduğu yerden uzaklaştı. O anlar, çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından kaydedildi ve görüntüler sosyal medyada paylaşılarak geniş bir tepki topladı.

ŞANLIURFA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, 26.10.2024 günü Eyyübiye Yenice Mahallesinde meydana gelen ve basında yer alan haber içeriğine göre bir köpeğe zarar vererek ölümüne sebep olan şahsın Emniyet birimleri tarafından tespit edilerek gözaltına alındığını bildirdi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ayrıca 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince 7.216 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Hayvanlara kötü davranılması, zarar verilmesi yasalara ve hayvan haklarına aykırı bir davranış olduğu gibi aynı zamanda insanlık dışı bir durumu ifade etmektedir. Bu tür davranışlar, ilgili birimlerimiz tarafından ivedi olarak tespit edilerek sorumlular hakkında gerekli yaptırımlar uygulanmaktadır.