İlker Başbuğ'a çarpıcı soru: Fetullah Gülen bütün memlekete sızarken siz ne yapıyordunuz?

Antalya Kitap Fuarı'nda söyleşiye katılan 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bir katılımcı arasında Fethullah Gülen tartışması yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2024 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2024 20:05

Antalya Kitap Fuarı'nda 26'ncı Genelkurmay Başkanı ve yazar Org. İlker Başbuğ da 'Cumhuriyet'in Dayandığı Temel İlkeler' konulu söyleşiye katıldı.

Söyleşiye katılan bir kişi Başbuğ'a, "Okumanın önemi tartışılmaz ama okumuş, ahlakı bozuk insanlar sıradan, köylü insanların verdiği zararın milyonlarca katını verdi. Siz yıllarca asker oldunuz, Genelkurmay Başkanı oldunuz. Neticesinde bu memleketi FETÖ'ye teslim ettiniz. Ergenekon'dan hapse tıkılınca oyuncağı alınmış çocuk gibi ağladınız. Fetullah Gülen bütün memlekete sızarken siz ne yapıyordunuz? Kemalist askerler neden grup kurmadınız?" diye sordu.

"'ERGENEKON'DAN ÇIKIŞ' KİTABINI OKU"

Bunun üzerine Başbuğ, "Fikirlerine saygı duyuyorum. Ne dedim başta? 'Okumak' değil mi? 'Ergenekon'dan Çıkış' diye bir kitap var. Al onu oku, ondan sonra konuşalım" yanıtını verdi. Konuşmasına devam etmek isteyen Ahmet Önder'e, salondaki bazı katılımcılar da "Yanlış kişiye soruyorsun" diyerek tepki gösterdi. Önder görevliler tarafından salondan çıkarıldı.